cultuurcentrum Hasselt

GLOW!

Audrey Dero & Oriane Varak
wo 7 feb 2024 - vr 9 feb 2024
wo 7 feb 2024
-
vr 9 feb 2024

Ergens op de planeet SHINE! woont Caniche Royal. Ze houdt van alles wat schittert en blinkt. Haar grote idool is PomPom Glitter. Ze draagt de kleren waarin Glitter schittert, in de oogverblindende kleuren die Glitter zo goed staan. Ze loopt als Glitter, koopt als Glitter, hoopt op een flitsend leven als dat van Glitter en zucht: waarom kan ik niet zijn zoals Zij?  

Stilaan verliest Caniche alle hoop. Alle goesting. Alle glans. Tot er, vanuit het eindeloze universum, bij toeval en geheel onverwacht iemand opduikt. Iemand die met zijn zachte gloed alles in een ander daglicht zet.  

GLOW! is een opmerkelijk lichtpunt in de dagdagelijkse routine der dingen. Een visuele en fantasierijke trip, een onvoorspelbare fabel ter bevordering van onze ver-beeld-ing. Want daar gaan deze makers keihard voor: kunnen we met onze fantasie de dagdagelijkse wereld (her)betoveren tot een swingend uitdagend universum?

de makers
Audrey Dero volgde haar opleiding aan het INSAS in Brussel en is zowel actrice als maker. Zij creëert beeldend theater en objecttheatervoorstellingen. Vorig seizoen was haar voorstelling Kleine verhalen voor grote oren (CCHA, 2023) bij ons te gast als schoolvoorstelling.

Oriane Varak volgde een theateropleiding in Parijs en richtte daarna haar bedrijf op in Brussel. Haar werk, beeldend en lichamelijk, is vergelijkbaar met dans.

Audrey en Oriane ontmoetten elkaar in Frankrijk tijdens een objecttheater- en dansworkshop. Kort daarna, begonnen ze samen te werken. Ten eerste, als artistieke coaches voor elkaar. Daarna nodigde Audrey Oriane uit om op te treden in twee van haar creaties (Down Tiger Down en ZwartVogels). 

theater / max. 80 / leerling €4 / individueel €8 

onderdeel van

credits

concept & spel Oriane Varak & Audrey Dero / dramaturgie Mieke Versyp / kostuums & props Leentje Kerremans / geluid Guillaume Le Boisselier / licht Jef Philips / coaching Sarah Yu Zeebroek / coproductie Pudding asbl, HET LAB Hasselt & Théâtre de Namur / met steun van Theater Antigone, ékla, La montagne magique, Wolubilis, de Grote Post, Schouwburg Kortrijk, GC Ten Noey / © Denis Gysen
cargocollective.com/audreydero