cultuurcentrum Hasselt

Sinbad

kunstZ/Mohanad Mukhtar
di 21 nov 2023
di 21 nov 2023

Een jongetje is erg benieuwd naar (maar ook zenuwachtig voor) het feest. Hoe kan hij zijn verjaardagsfeestje voorbereiden, zo zonder zijn familie? Die zijn immers allemaal achtergebleven in Bagdad. Daarom nodigt Sinbad jullie uit op zijn verjaardagsfeestje. Vier je mee?

Mohanad Mukhtar creëerde deze visuele voorstelling waarin hij het jonge publiek meeneemt in zijn eigen avontuur. Geïnspireerd door de vertellingen van Duizend en één nacht vertelt hij met Sinbad een verhaal over een jongen die voor het eerst in zijn leven zijn verjaardag kan vieren.

Na de voorstelling gaan de kinderen samen aan de slag rond het thema en vieren ze zelf ook een feestje! Ze delen verhalen, tekenen, dansen en maken plezier en werken samen aan het verjaardagscadeau van Sinbad.

de makers
kunstZ is een artistiek creatieplatform dat ruimte biedt aan etnisch- en cultureel divers talent om zich te ontwikkelen binnen de podiumkunsten. Ze zetten in op de opleiding, begeleiding en ondersteuning van podiumkunstenaars met een cultureel diverse achtergrond. In Irak was Mohanad Mukhtar een bekende regisseur voor theater en acteur, scenarioschrijver voor theater en film. Nu werkt hij als tolk voor het Migratie Advies Centrum in Antwerpen en maakt hij terug theater.

theater / max. 50 / leerling €4 / individueel €8 

credits

concept & spel Mohanad Mukhtar / tekeningen Zahra Eljadid / muziek & sound Noah Melis / choreografie Paulo Guerreiro / scenografie Studio Kuurjeus / coaching Greet Vissers / in coproductie met Stormopkomst & WIPCOOP/Mestizo Arts Platform / met de steun van BeHuman vzw, WALPURGIS, Fonds voor Talentontwikkeling/Fameus, Rataplan, Koen Depoortere & An Wuyts
kunstz.be