cultuurcentrum Hasselt

Leeghoofd

kinderenvandevilla / Roel Swanenberg & Jef Van gestel
ma 22 apr 2024 - 10.30 u
ma 22 apr 2024
10.30 u
  • ma 22 apr 2024
    10.30 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Een jongen zet een grote, witte bol op zijn hoofd. Vanaf dan is hij Leeghoofd die leeft in zijn eigen bizarre wereld. Met stickers, trechters, voetbalsokken en ander materiaal maakt hij ogen, oren, mond en neus. Hij vertrekt op ontdekkingstocht en tast zijn omgeving op speelse wijze af.

Leeghoofd werd in 2014 geselecteerd voor Het Theaterfestival en speelde meer dan 300 keer in binnen- en buitenland. Kinderenvandevilla herneemt met plezier deze succesvoorstelling die al in 2013 het licht zag. Een theatraal en muzikaal gedicht waarin zintuigen de hoofdrol spelen.

"**** Zelfs met klanken maakt Leeghoofd beelden. (…) met niet meer dan platte plastic toch volle pret en poëzie creëren, in een onstuimig ritme dat je zelden op scène ziet. Met brio bewijst Leeghoofd dat theater geen bubbel is, of verbeelding een lege doos. Je beseft weer dat de banaliteit van de realiteit, niet aan de realiteit ligt maar aan jezelf.” 
- De Standaard

de makers 
Jef Van gestel was van 2005 t.e.m. 2022 samen met Karolien Verlinden en Wannes Deneer artistiek leider van het gezelschap Tuning People die hier al stonden met producties als Kapot (CCHA, 2022) en Fel (CCHA, 2022). Sinds dit jaar is hij actief als freelancer, maar wij zijn toch erg blij dat hij deze Leeghoofd nog een keer terug naar ons theater brengt! 

theater / max. 200 / leerling €4 / individueel €8 

lesmap

onderdeel van

**** Een verfrissende ode aan de fantasie die elke mens deugd doet. Als happen in jouw lievelingstaart.

- Knack Focus 

credits

regie Jef Van gestel / spel Roel Swanenberg / geluidsontwerp Wannes Deneer / kostuums Maartje van Bourgognie / lichtontwerp & techniek Jean-Lou Caglar / bewegingsadvies Karolien Verlinden / coproductie Tuning People / © Clara Hermans
kinderenvandevilla.com / jefvangestel.com