cultuurcentrum Hasselt

BLOED

LAZARUS & Robbin Rooze
di 16 jan 2024 - 20.00 u - 21.40 u
di 16 jan 2024
20.00 u - 21.40 u
  • di 16 jan 2024
    20.00 u - 21.40 u
    concert- & theaterzaal

Herinner je je de voorstelling Iemand moet het doen (CCHA, 2020)? Met die voorstelling verrasten LAZARUS en Robbin Rooze ons publiek met hun bijzondere mengvorm van theater en film. BLOED is hun tweede samenwerking.

Weinig stoffen hebben zo’n mythische status als bloed: als bron van leven maar ook als symbool van dood en verderf, als drager van onze identiteit, waarmee banden worden gesmeed, groepen gevormd en wat zonder ophouden vergoten wordt voor een hoger doel. 

Een vrouw in een complexe relatie met zichzelf en een man op leeftijd in coma na een bloedklonter. Zij kennen elkaar van haar noch pluim, maar blijkbaar is er een moment in het verleden dat beslissend is geweest voor hun beide levens. Terwijl hij langzaam bij bewustzijn komt, probeert zij zich een weg te banen tussen de brokstukken van zijn herinneringen. Gaandeweg tekenen zich de contouren af van de halsbrekende tocht die hij in 1989 aflegde naar deze kant van het IJzeren Gordijn. Geeft zijn verhaal antwoord op haar vragen? 

BLOED is theater en film tegelijk over bloed dat kruipt waar het niet gaan kan, de fata morgana van het vrije Westen, het verlangen naar de eeuwige jeugd en hoe we toch steeds weer door de tijd zullen worden ingehaald.

Met natuurlijk een topcast, wat had je verwacht van LAZARUS. Komen kijken is de boodschap! 
  

credits

inleiding 19.15 u / concept, tekst & regie LAZARUS & Robbin Rooze / spel Suzanne Ceulemans, Sofie Decleir, Koen De Graeve, Pieter Genard, Nicole Kecic, Günther Lesage, Ryszard Turbiasz & Joris Van den Brande  / beeldregie Robbin Rooze / kostuums Eline Willemarck en Amber De Saeger / inleiding Tuur Devens / © Raymond Mallentjer
theaterarsenaal.be