cultuurcentrum Hasselt

Apenverdriet

Tania Van der Sanden & Lien Thys
di 5 dec 2023 - 20.00 u - 21.00 u
di 5 dec 2023
20.00 u - 21.00 u
  • di 5 dec 2023
    20.00 u - 21.00 u
    concert- & theaterzaal

In de late uren na het herenigingsfeest van de vijftigjarige Juliette en haar man Johan zijn alle gasten vertrokken, op één na. Een jonge vrouw van eind twintig, Mara, blijft achter. Juliette heeft Mara nooit eerder gezien. Beide vrouwen zijn moe: van zichzelf en van het leven. Uit beleefdheid laat Juliette Mara nog even blijven. Beetje bij beetje geven beide vrouwen zich helemaal bloot aan elkaar.

Theatermaker en auteur Arne Sierens is geen vreemde binnen het Vlaamse theaterlandschap. Hij werkte al voor gezelschappen als NTGent en Blauwe Maandag Compagnie. Samen met Johan Heldenbergh en Marijke Pinoy richtte hij Compagnie Cecilia op, waar hij verschillende voorstellingen voor schreef. Sierens obsessie voor beweging en muziek zorgde ervoor dat hij al samenwerkte met choreograaf Alain Platel en componist Jean-Yves Evrard. Ook Apenverdriet ademt een prachtige en soms groteske bewegingstaal uit. Een ingenieus decor versterkt de lichamelijkheid van de voorstelling. En dan hadden we het nog niet over de actrices!

Tania Van der Sanden was vorig seizoen nog te gast in CCHA met de Abattoir Fermé-productie GLITCH (CCHA, 2023). Nu deelt ze het podium met jong talent Lien Thys, die onlangs de rol van Chantal vertolkte in de televisieserie 1985. Verwacht je dus aan twee straffe dames die de pannen van het dak spelen: dat moet je toch gezien hebben? 
 

credits

tekst & regie Arne Sierens / spel Tania Van der Sanden & Lien Thys / choreografie Pascale Pringels / decor Guido Vrolix / kostuums Ellen Kromhout / productie Perpodium, Koortzz, vzw Sierens & Co / © Sara De Graeve
arnesierens.be