cultuurcentrum Hasselt

Melancholia

Het Nationale Theater
za 2 dec 2023 - 20:00 2023
za 2 dec 2023
20:00 2023
  • za 2 dec 2023
    20:00 2023
    Theater aan het Vrijthof

Tot onze spijt moeten we melden dat de voorstelling Get the buzz: Melancholia in het najaar van 2023 niet doorgaat. De voorstelling zou geregisseerd worden door Eline Arbo. Door haar aanstelling als artistiek directeur bij Internationaal Theater Amsterdam (ITA)  (afgelopen juni) blijkt het niet langer haalbaar om deze productie bij Het Nationale Theater te realiseren.

Tickethouders worden terugbetaald.

Regisseur Eline Arbo is niet meer weg te denken uit het Nederlandse theaterlandschap. Vorig seizoen werd ze bejubeld voor haar voorstelling De jaren, ook een productie van Het Nationale Theater, en nu kiest Arbo voor Melancholia: het sciencefictionmeesterwerk van filmregisseur Lars von Trier.

Melancholia begint op een feest waarbij je als publiek te gast bent. Justine trouwt met de man van haar dromen in het prachtig landhuis van haar zus Claire. Maar op de avond van haar bruiloft, valt ze stilletjes uit elkaar. Claire ontfermt zich als enige over haar zus maar kan niet voorkomen dat het uitbundige feest uitdraait op een onvermijdelijk fiasco…

Terwijl Justine worstelt met een depressie, wordt ze aangetrokken tot een schijnbaar onschuldige ster aan de hemel. Het blijkt de mysterieuze planeet Melancholia die op ramkoers ligt met de aarde. De confrontatie met de dreigende ondergang verandert de relatie tussen de twee zussen. Justine bloeit open, terwijl Claire steeds meer in paniek raakt. Hoe ga je om met het gevoel van machteloosheid? Hoe leef je als je weet dat het einde nabij is?

Melancholia is een dystopische en existentiële voorstelling vol muziek, sterke personages en theatrale verbeelding. Daarvoor nemen wij graag samen de bus naar Maastricht. Twijfel niet te lang: een bus is zo gevuld!  

credits

theaterbus naar Maastricht, vertrek 19 u / regie & bewerking Eline Arbo / naar de film van Lars von Trier / spel Mariana Aparicio, Bram Coopmans, Teun Donders, Antoinette Jelgersma, Fjodor Jozefzoon, Hein van der Heijden, Yela de Koning & Mike Zenting / muziek Thijs van Vuure / decor Juul Dekker / kostuums Rebekka Wörmann / licht Varja Klosse / dramaturgie Willemijn Barelds / assistentie regie Ludy Goldstein / inleiding Emilie Hulsmans / © Anne Claire de Breij
hnt.nl