cultuurcentrum Hasselt

Song of the dark forest

Scapino Ballet Rotterdam, OPERA2DAY & DoelenEnsemble
di 28 nov 2023 - 20.00 u - 21.30 u
di 28 nov 2023
20.00 u - 21.30 u
  • di 28 nov 2023
    20.00 u - 21.30 u
    Theater aan het Vrijthof

Scapino, opgericht in 1945, is het oudste dansgezelschap van Nederland. Tegelijkertijd ontwikkelde het Rotterdamse gezelschap zich tot het jongste repertoiregezelschap van het land. Choreograaf Ed Wubbe is er al dertig jaar artistiek directeur en maakte zo’n vijftig balletten, waaronder een groot aantal avondvullende producties als NICO, Romeo & Julia, Pearl en Songs for Drella (CCHA, 2011). Wubbe ontwikkelde met zijn grote thematische producties op livemuziek zijn eigen unieke genre waarin hij muziek en andere disciplines, zoals circus en opera, met ballet laat samensmelten.

Song of the dark forest is een aangrijpende, meeslepende en troostrijke voorstelling, uitgevoerd door de volledige groep dansers van Scapino, een operazanger en livemuziek door het DoelenEnsemble. De voorstelling bezingt het tragische lied van de oorlog.

Een onbekende soldaat, zwevend tussen leven en dood, verlangt terug naar zijn geliefden maar wordt ook achtervolgd door herinneringen aan het strijdtoneel. Met indringende liederen en dans van vier choreografen komt dit tijdloze verhaal tot leven. De muziek is afkomstig van componisten als Sjostakovitsj die hun muziek schreven tegen een achtergrond van oorlog en onderdrukking, als bron van troost en hoop voor velen. De titel van het slotwerk Prayer for peace is een waar motto voor de hele voorstelling. 

onderdeel van

credits

dansbus naar Maastricht, vertrek CCHA 19 u / artistieke leiding Ed Wubbe / concept & regie Serge van Veggel / choreografie Roberto Doveri, Diego Sinniger de Salas & Miller de Nobili / muzikale leiding Maarten van Veen & Arie van Beek / inleiding Laurent Pitsi
scapinoballet.nl / opera2day.nl / doelenensemble.nl