cultuurcentrum Hasselt

Walden

Jonas Vermeulen / Het Laatste Bedrijf
di 21 nov 2023 - 20.00 u - 21.15 u
di 21 nov 2023
20.00 u - 21.15 u
  • di 21 nov 2023
    20.00 u - 21.15 u
    Kleine theaterzaal

Jonas Vermeulen ken je wellicht van zijn acteerwerk in Studio tarara, Red light en natuurlijk zijn uitstekende vertolking van Frank Verstraeten in de succesvolle film Zillion. Daarnaast is hij een bekwaam theatermaker die zich nu waagt aan een belangrijk werk uit de Engelse literatuur, namelijk Walden van Henry David Thoreau.

“Ik ben er in mijn binnenste van overtuigd dat het meeste wat mijn buren goed noemen slecht is, en als ik ergens spijt van heb, is dat waarschijnlijk mijn goede gedrag. Van wat voor duivel was ik bezeten dat ik me zo goed gedroeg?” - fragment uit Walden

Geïnspireerd op het gelijknamige boek schrijft Vermeulen een nieuwe tekst voor een personage dat het kwaad van de wereld in zijn buren herkent. Dag in, dag uit ziet hij hen zich inspannen om oplossingen te vinden voor hun problemen, om het zich nog comfortabeler te maken of om zich te amuseren, maar hij stelt zich vragen bij hun bedrijvigheid.

Na zich jarenlang te gedragen, spuwt hij nu zijn gal en vraagt zich af wat beter is: de confrontatie aangaan of eerder afstand nemen? Walden is een solovoorstelling die flirt met de muzikaliteit van slam poetry. Een grillige monoloog die uitmondt in een beeldende performance die de rust brengt die onze omgeving ons kan bieden.

**** “De sprong van de hoofdrol in Zillion naar Walden is een kleine stap voor een rasechte theatermaker als Jonas Vermeulen.
– Het Nieuwsblad  

**** Walden is een kleinood dat pleit voor zorgzaamheid door de poëtische, secure manier waarop er gefilmd, geschreven en gespeeld wordt.

- Knack Focus

credits

concept, spel & tekst Jonas Vermeulen / coach Johan Petit / vormgeving Charlotte Bouckaert / licht & techniek Tim Oelbrandt / uitvoerend producent Karen Feys / productieleiding Lara Vromman / met dank aan CC De Spil Roeselaere, De Studio, De Grote Post & De Warand / © Greet Van Opstal
hetlaatstebedrijf.be