cultuurcentrum Hasselt

Sit down and listen to Hooverphonic - 20th anniversary tour

Hooverphonic
di 7 nov 2023 - 20.00 u - 21.30 u
di 7 nov 2023
20.00 u - 21.30 u
  • di 7 nov 2023
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

In 1996 verscheen de band rond Alex Callier en Raymond Geerts in de Belgische muziekscene met A new stereophonic sound spectacular. Dat album effende meteen het pad voor hun (inter)nationale doorbraak én een hele resem classics zoals 2 wicky en Mad about you.

In 2003 deed Hooverphonic een eerste akoestisch tournee, ook in CCHA. Tien jaar later volgde het eveneens akoestische Sit down and listen to, andermaal met passage in CCHA. Om de 20ste verjaardag van die iconische concertreeks uit 2003 te vieren, gaat Hooverphonic opnieuw met een strijkkwartet on the road langs de theaters.

Alle classics en evergreens ontdaan van alle franje, met de stem van Geike Arnaert centraal. In een intieme setting bewijst Hooverphonic nog maar eens dat hun muziek niet alleen massa's internationale uitstraling heeft, maar ook in zijn eenvoud helemaal overeind blijft. 

Vorig jaar nog in CCHA mét een volledig orkest, nu intiem en kleinschalig. Laat je meevoeren op een magische reis doorheen hun carrière, ontroeren zonder te overdonderen, minder wordt meer en vooral veel meer kippenvel.

credits

zang Geike Arnaert / gitaar Raymond Geerts / bas Alex Callier / strijkers n.t.b. / © Nictures
hooverphonic.com