cultuurcentrum Hasselt

residentie: 19-23 sept 2022

Piet Van Dycke / fABULEUS, 6 Limburgse cultuurcentra & HET LAB - Beyond the edge
ma 19 sep 2022 - vr 23 sep 2022
ma 19 sep 2022
-
vr 23 sep 2022
  • ma 19 sep 2022
    -
    vr 23 sep 2022
    HET LAB

projectomschrijving
Beyond the edge is een nieuwe dansproductie van fABULEUS samen met 6 Limburgse cultuurcentra & HET LAB. Choreograaf Piet Van Dycke gaat aan de slag met jongeren tussen 13 en 21 jaar die graag bewegen. Kenmerkend voor het werk van Piet is de samensmelting van dans en circus.

In Beyond the edge zien we de overtreffende trap: in een installatie met verschillende ladders balanceren negen jongeren op, met en over elkaar. Ze testen de limieten van de groep én het publiek. Beyond the edge gaat over het laddersysteem binnen een groep en hoe we elkaar nodig hebben. Dichtbij, op en over de rand van het podium. Fysieke afhankelijkheid was nooit eerder zo spannend. Geen hoogte zonder laagte. Geen einde zonder begin. Piet zijn werk gaat daarom ook nooit om één lichaam, het gaat om het samen bewegen. En hij wil door met, door en voor jongeren op scène zetten, de limieten van evenwicht, zwaartekracht, balans en tijd uitdagen. Een pleidooi over hiërarchie, over het laddersysteem binnen een groep en hoe we elkaar nodig hebben.

doel van de residentie
Het doel van de residentie is een doorgedreven bewegingsonderzoek met ladders. Er wordt zoveel mogelijk inspiratie/input verzameld om de ladderinstallatie te ontwikkelen. Piet zal samen met vier dansers de limieten van tijd, balans, ruimte en uithoudingsvermogen met allerlei ladders testen.

Meer informatie over fABULEUS & Piet Van Dycke kan je hier lezen.