cultuurcentrum Hasselt

Upon the chant

Currende
zo 18 sep 2022 - 11:00 - 12:00
zo 18 sep 2022
11:00 - 12:00
  • zo 18 sep 2022
    11:00 - 12:00
    Clarenhofkapel

Doorgaans bestaan de programma’s van Currende uit zestiende, zeventiende en achttiende-eeuwse polyfone muziek. Voor Upon the chant grijpt artistiek leider Erik Van Nevel terug naar het middeleeuwse Gregoriaans.

Hij arrangeert de melodieën van de belangrijkste liturgische momenten van het jaar tot nieuwe polyfone en polychrome muziek. Deze benadering zorgt voor een polyfone textuur waarin de gregoriaanse melodieën steeds in een van de stemmen te volgen is in een bedding van modale en tonale kleur. Dit geeft de nieuwe composities verrassende kwaliteiten.

Kom je verheugen op een ‘ongehoord’ programma waarmee Currende het Dies Irae, In Paradisum, Hodie Christus Natus Est, Victimae Paschali Laudes, Gaudeamus, Ave Maria en veel meer in een nieuw jasje steekt. Dat alles in de beste polyfone concerttraditie van dit ensemble, waarvan de naam verwijst naar de middeleeuwse bedelstudenten die op feestdagen zingend van deur tot deur gingen.

Op zondag 18 september zal er een inleiding plaatsvinden over het Exodusverhaal, de slavernij en de droom van het Beloofde Land door Marleen Reynders om 13.30 u in de kleine theaterzaal

Deze voorstelling maakt deel uit van het project EXODUS.

PROGRAMMA

credits

dirigent Erik Van Nevel / sopraan Emilie De Voght & Renate Weytjens / mezzosopraan Agnes de Graaff & Kerlijne Van Nevel / tenor Michiel Haspeslagh & Hans Helsen / bariton Reinhard Andries / bas Arnout Malfliet / dirigent Erik Van Nevel / © Frank Emmers
currende.be