cultuurcentrum Hasselt

Is er iets?

Madou
wo 7 dec 2022 - 15.00 u
wo 7 dec 2022
15.00 u
  • wo 7 dec 2022
    15.00 u
    concert- & theaterzaal

Helemaal terug van weggeweest: de band rond Vera Coomans en Wiet Van de Leest.

Voor het debuutalbum uit 1982 wordt vandaag tot 175 euro betaald. De singles Witte nachten en Niets is voor altijd halen met regelmaat de radio. Madou is tijdloos en redelijk cult. Een verdwenen groep die na veertig jaar even scherp is. Madou keert terug met Is er iets?, het vervolg in een actuelere context. “Sommige liedjes moet je niet zingen, maar kerven,” zo sprak wijlen Simon Carmiggelt. Niemand die mooier kan kerven dan Vera Coomans. Denk aan de weemoed van Marianne Faithfull, het timbre van Beth Gibbons van Portishead of aan Arno in het Nederlands.

De terugkeer van Madou is hartverwarmend en verrassend. De groep is herrezen dankzij de volgende generatie. De motor is Thomas Devos, zoon van Jan en Vera en muzikaal bekend van Rumplestitchkin en Tommigun. Thomas maakte nieuwe arrangement voor oude songs en liet zo het vuur van Madou weer opflakkeren.

onderdeel van

credits

zang Vera Coomans & Thomas Devos / viool & piano Wiet Van de Leest / keyboard & gitaar Thomas Devos / percussie & drums Mattijs Vanderleen / toetsen Wiet Van de Leest & Wouter Van Belle / © Serge Goderie
agency.livenation.be/madou