cultuurcentrum Hasselt

Booreiland

Lotte Nijsten & Gillis Van Der Wee
di 6 dec 2022 - 20.00 u - 21.20 u
di 6 dec 2022
20.00 u - 21.20 u
  • di 6 dec 2022
    20.00 u - 21.20 u
    concert- & theaterzaal

Hoe maak je een landschap tastbaar met geluid? Welke ontmoetingen en verbindingen vinden er plaats? En wat kan luisteren naar een landschap ons vertellen? Booreiland is een multimediale performance waarin luisteren centraal staat. In een reeks poëtische klankportretten schetst deze voorstelling de fragiele relatie tussen mens, technologie en zee.

Lotte Nijsten en Gillis Van Der Wee zijn twee jonge makers die zich toeleggen op audiokunst. Lotte zoekt het spanningsveld op tussen waarheid en waarachtigheid. Gillis focust op de verhouding tussen klanklandschap en muziek. In hun gezamenlijke audiowerken werken ze vanuit de verhouding tussen de mens, de natuur en technologie.

Voor Booreiland laat het duo zich inspireren door de Noordzee, wiens schoonheid, kracht en oneindigheid al eeuwenlang het onderwerp van verwondering is, zo ook voor Lotte en Gillis. 

credits

concept Lotte Nijsten & Gillis Van Der Wee / interviews, tekst & regie Lotte Nijsten / field recording & sound design Gillis Van Der Wee / muziek Thomas Van Walle / scenografie Fleur Roggeman / dramaturgie Els Theunis & Adriaan Van Aken / in samenwerking met Het Nieuwstedelijk / coproductie De Grote Post / © Cato Beljaars