cultuurcentrum Hasselt

In memoriam

Hanneke Paauwe
vr 2 sep 2022 - za 3 sep 2022
vr 2 sep 2022
-
za 3 sep 2022

Met heel veel respect en op een bijzonder natuurlijke manier gaat deze voorstelling over hoe we omgaan met het definitieve afscheid.

In 2005 creëerde Hanneke Paauwe, in coproductie met CCHA en Theater aan het Vrijthof, het bijzondere locatieproject In memoriam. De voorstelling speelde toen ook, bij ondergaande zon, op het oude kerkhof in Hasselt. Wie erbij was, zal het zich wellicht nog levendig herinneren. Kippenvel!

Daarna speelde In memoriam meer dan 100 keer in Nederland, Vlaanderen en Duitsland. De tekst werd geselecteerd voor het festival Theatre Café Europa 2007, vertaald in het Duits, Engels, Frans en Lets én bekroond met de Jugendtheaterpreis. Meer dan genoeg redenen om dit pareltje nog eens boven te halen naar aanleiding van ons vijftigjarig bestaan.

onderdeel van

Het waren de kleine dingen, de details, de anekdoten die in hun minimaliteit diepe emoties evoceerden, en op subtiele en sublieme wijze het grote verdriet konden verwoorden, verbeelden. (…) Hier biedt theater, kunst troost.

- Tuur Devens in De Bond

credits

concept Hanneke Paauwe / spel Hans van Cauwenberghe, Kim Hertogs, Jonas Leemans & Ineke Nijssen/ naar een idee van Fons Dejong / coproductie P2, CCHA & Theater aan het Vrijthof & hetpaleis / © Carry Gisberts
hannekepaauwe.be