cultuurcentrum Hasselt

Carmina Burana

CCHA, 5 Limburgse koren, Orkest Nome d'Arte, kinderkoor knst, olv Pieter Schuermans
za 3 dec 2022 - zo 4 dec 2022
za 3 dec 2022
-
zo 4 dec 2022

FESTIFIFTY ten top: Carmina Burana van Carl Orff in een grootse bezetting met een gigantisch koor van 190 zangers, aangevuld met kinderkoor knst., drie solisten en een symfonisch orkest met 60 musici. In totaal 300 uitvoerders!

Carl Orff heeft met Carmina Burana een werk gemaakt dat blijft fascineren. Het beroemde O Fortuna opent en besluit het iconische werk. Orff baseerde zich op een verzameling van 24 lyrische gedichten en dat is de grootste en beroemdste verzameling middeleeuwse teksten die tot de zogenaamde vagantenliteratuur behoren. 

De 300 muzikanten zingen en spelen vol passie over de vreugde van de terugkeer van de lente en de geneugten van alcohol, het spel van het rad der fortuin en de dans van liefde en lust. De meeste gedichten zijn in het Latijn geschreven, maar er zijn er ook in het Middelhoogduits en wat fragmenten in het oud Provençaals.
 
Orff beeldt het lot uit als een soort rad van avontuur waaraan de mens is onderworpen. Het draaiende rad is een metafoor voor wie vandaag bovenaan verkeert, morgen al weer onderaan terecht kan komen.
 
Behalve het orkest en alle koren verwelkomen we voor dit unieke project ook bariton Joris Derder, sopraan Katrien Baerts en contratenor Serge Kakudji.

PROGRAMMABOEK

onderdeel van

credits

CCHA productie i.s.m. dirigent & artistieke leiding Pieter Schuermans / orkest Nome d’Arte / Hasseltse Koren: Kathedraalkoor (dirigent Ludo Claesen) & het Manteliusensemble (dirigent Jos Cuppens) / Genkse koren: Incantatio (dirigent Jos Venken) & Pro Cantione (dirigent Jan Peeters) / Pelts koor Amabile (dirigent Alexandros Kavvadas) / jeugdkoor Clari Cantus (dirigent Pieter-Jan Van den Broeck) / kinderkoor knst Hasselt (dirigent Liesbeth Meynen/coach Rob Cuppens) / sopraan Katrien Baerts / bariton Joris Derder / contratenor Serge Kakudji / koorcoach Michiel Haspeslagh / mmv LUCA School of Arts campus Lemmens / © Kris Van de Sande & Anne Verbist
pieterschuermans.be / jorisderder.com / katrienbaerts.com / sergekakudji.com / kathedraalkoor.be / manteliusensemble.be / incantatio.be / procantione.com / claricantus.be / amabile.be