cultuurcentrum Hasselt

Mission Molière

Sarah Moeremans / Het Zuidelijk Toneel
di 25 apr 2023 - 20.00 u - 21.30 u
di 25 apr 2023
20.00 u - 21.30 u
  • di 25 apr 2023
    20.00 u - 21.30 u
    concert- & theaterzaal

Belgische première

Heb je soms last van een ochtendhumeur? Heb je af en toe een hekel aan alles en iedereen: de politiek, de medeweggebruikers, de juryleden van De slimste mens ter wereld? Ben je stiekem ook wel eens jaloers op een kluizenaar die zich verstopt in de uitgestrekte bossen van Alaska? Dan hebben wij dé voorstelling voor jou: Mission Molière, een radicale bewerking van de Franse komedie De mensenhater

350 jaar na de dood van Frankrijks meest beroemde toneelschrijver Molière geven Sarah Moeremans en Joachim Robbrecht hun visie op humor en hypocrisie. Verwacht je aan een staalkaart van de lach: van gifgroen tot bevrijdend.

Als brave burgers houden we maar al te vaak de schijn van optimisme en welwillendheid omhoog, terwijl we bijna barsten van de bitterheid, jaloezie, haat en cynisme. Daar maak je je natuurlijk niet populair mee. Toch neemt een echte misantroop geen genoegen met dat ‘doen alsof’. Hij hekelt alle sociale hypocrisie en maakt zich daarbij zelf ook onsterfelijk belachelijk. Vandaar deze Mission Molière: een voorstelling met De Mensenhater als startpunt, maar dan in een heel eigen jasje! 

Na Rijgen (CCHA, 2022) ontvangt CCHA opnieuw een voorstelling van Het Zuidelijk Toneel in een regie van Sarah Moeremans. 

“Eindelijk nog eens goed lachen met een komedie voor de grote zaal, dat mag wel tijdens zo een pandemie. Sarah en Joachim bijten zich vast in repertoire en confronteren de schrijver met onze tijdsgeest. Het resultaat: een bijtende spiegel die ons slaat, zalft en heerlijk doet lachen.”

- Piet Menu, artistiek leider van HZT

credits

regie Sarah Moeremans / tekst Joachim Robbrecht / spel Gillis Biesheuvel, Joep van der Geest, Julia Ghysels, Keja Klaasje Kwestro & Louis van der Waal / kostuumsp Daphne de Winkel / artistiek advies Piet Menu / © Sofie Knijff  
hzt.nl