cultuurcentrum Hasselt

Schemerleven

Jaap Robben
za 22 apr 2023 - 14.00 u - 15.30 u
za 22 apr 2023
14.00 u - 15.30 u
  • za 22 apr 2023
    14.00 u - 15.30 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart

Voor de laatste lezing van de reeks Tussen 2 lijnen dit seizoen nodigen we Jaap Robben uit.

Jaap Robben (1984) is dichter en auteur. Hij schrijft niet specifiek voor een leeftijd, maar voor iedereen in het bijzonder. Sinds 2004 publiceert hij poëzie, romans, artikelen, jeugdboeken (Suzie Ruzie, iemand?) en vertalingen. Ook schreef hij meermaals voor het theater. Zijn werk werd veelvuldig bekroond, verschijnt inmiddels in vijftien talen en zijn romans worden verfilmd.

Zijn eerste roman Birk is een everseller, de opvolger Zomervacht evenaarde het succes - aan de verfilming wordt op dit moment gewerkt - en ook de kritieken waren lovend. Ook bij zijn derde roman Schemerleven ontvouwt zich een drama dat je een knoop in de maag bezorgt en dat goed gedoseerd en uiterst sensitief is opgeschreven – Jaap Robbens handelsmerk.

Interview door Fien Sabbe

Fien Sabbe ging na haar studies rechten en theaterwetenschappen aan de slag bij de VRT. Jarenlang was ze een dagelijkse stem bij Radio Donna. Nadien verhuisde ze naar Radio 1. Op tv presenteerde ze ondertussen praatprogramma’s als 1 voor iedereen op zondagmiddag. Later werd ze het gezicht van het culturele magazine L!nk op Canvas en leidde tien jaar lang de feestelijke uitreiking van De Gouden Uil Literatuurprijs in goede banen.

In 2013 begon ze aan een nieuw avontuur. Ze werd advocaat/bemiddelaar, gespecialiseerd in jeugd- en familierecht. Sedert 2020 is ze ook plaatsvervangend vrederechter in Gent. 

Vandaag blijft ze volop presenteren en modereren voor een live publiek. Ze stond mee aan de wieg van het literaire programma Uitgelezen, dat ze nog steeds modereert. Ze is een veelgevraagde gesprekspartner bij auteursontmoetingen en leidt met vlotte flair debatten over de meest uiteenlopende onderwerpen in goede banen. Haar gekende radiostem laat zich regelmatig horen in documentaires, audioguides, reclame en bedrijfsfilms.