cultuurcentrum Hasselt

Holy shit

Suzanne Grotenhuis / De Nwe Tijd
wo 19 apr 2023 - 20:00 - 21:30
wo 19 apr 2023
20:00 - 21:30
  • wo 19 apr 2023
    20:00 - 21:30
    kleine theaterzaal

Twee jaar geleden verdwaalde theatermaker Suzanne Grotenhuis op het grootste en drukste theaterfestival ter wereld, het Edinburgh Fringe Festival in Schotland. In de maand dat zij daar verbleef om haar solovoorstelling te spelen, raakte ze ineens alles kwijt: de weg, zichzelf en een heldere kijk op de toekomst. Dit kantelpunt in haar leven blijkt nu een ideale inspiratiebron voor Grotenhuis’ nieuwe monoloog.

Holy shit is een onwaarschijnlijk ontroerend relaas over iemand die opkrabbelt in een wereld die steeds sneller lijkt te gaan. Een verhaal over verlies en hoe je tijd kunt vinden om daarbij stil te staan. 

Suzanne Grotenhuis bewijst na On ice (CCHA, 2018) dat ze van elk onderwerp sprankelend en humoristisch solotheater kan maken. Op concertnews.be werd Holy shit bestempeld als beste monoloog van het jaar. Daar kunnen wij ons alleen maar bij aansluiten. Niet te missen dus!

”Enkel vanuit leegte kan iets nieuws ontstaan, mag Suzannes oma dan wel over een woonwinkelcentrum in Tilburg hebben gezegd. Dat er ook vanuit leegte iets moois en ontroerends kan ontstaan, toont Suzanne Grotenhuis in het aandoenlijke Holy shit.” - Bert Hertogs, concertnews

“Enkel vanuit leegte kan iets nieuws ontstaan, mag Suzannes oma dan wel over een woonwinkelcentrum in Tilburg hebben gezegd. Dat er ook vanuit leegte iets moois en ontroerends kan ontstaan, toont Suzanne Grotenhuis in het aandoenlijke Holy shit.”

– Bert Hertogs, concertnews

credits

tekst & spel Suzanne Grotenhuis / licht Sander Salden / geluid Adriaan Severins / coaching Johan Petit / met dank aan c o r s o / © Alexander Daems
denwetijd.be