cultuurcentrum Hasselt

Double Debut

B'Rock Orchestra o.l.v. Maxim Emelyanychev & Vilde Frang, viool
vr 14 apr 2023 - 20.00 u - 21.50 u
vr 14 apr 2023
20.00 u - 21.50 u
  • vr 14 apr 2023
    20.00 u - 21.50 u
    concert- & theaterzaal

OPMERKING: Inleiding om 19.15 u 

Buikgevoel, bezieling en verbondenheid zitten in het DNA van B’Rock Orchestra vervlochten. Ze kiezen voor verrassende, nieuwe combinaties en gaan actieve samenwerkingen aan met gelijkgestemde artiesten zoals de Noorse violiste Vilde Frang.

Vilde Frang debuteerde op twaalfjarige leeftijd met Mariss Jansons en het Oslo Filharmonisch Orkest. Een blitzcarrière volgde met de Berliner Philharmoniker & Simon Rattle, het Baden-Baden Festival & Ivan Fischer. Ze veroverde alle Europese concertzalen en trad ook op in Vancouver en Boston. Sinds vorig seizoen is Frang Artist in Residence bij het Royal Stockholm Philharmonic Orchestra.

Schumanns Vioolconcerto is een delicatesse die niets minder vraagt dan de perfectie. Haydns Symfonie nr. 103 is de elfde van de twaalf zogenaamde Londense Symfonieën. Deze symfonie heeft de bijnaam De Roffelsymfonie, naar de lange roffel op de pauken waarmee zij begint. Haydn componeerde dit prachtwerk tijdens zijn verblijf in Londen in de winter van 1794-1795. Het was een van de meest vruchtbare en gelukkige periodes in zijn leven. En dat hoor je.

PAVEL KARMANOV GreenDNK
ROBERT SCHUMANN Vioolconcerto
ALFRED SCHNITTKE Suite im Alten Styl
JOSEPH HAYDN Symfonie Nr. 103

“**** Frang has the knack of breathing life into every note, whether by variations in phrasing, attack, tone or dynamic - just a few of the weapons in her impressive musical armoury”

- BBC MUSIC MAGAZINE

credits

dirigent Maxim Emelyanychev / viool Vilde Frang / inleiding Stijn Paredis / © Marco Borggreve
b-rock.org / vildefrang.com

 

PROGRAMMABOEK