cultuurcentrum Hasselt

GLITCH

Abattoir Fermé
wo 12 apr 2023 - 20.00 u - 21.15 u
wo 12 apr 2023
20.00 u - 21.15 u
  • wo 12 apr 2023
    20.00 u - 21.15 u
    concert- & theaterzaal

Na Hamlet (2017), Gonzo (2019) en De kersenvla (2021) laten we je niet langer op je honger zitten en serveren we je graag een nieuwe portie Abattoir Fermé! Dit keer zijn ze te gast met GLITCH waarin ze je meevoeren naar een mysterieuze plek waar je door de kieren van de realiteit recht de afgrond in staart. Een soort wereld achter de wereld die ons de haperingen in de realiteit toont in een cryptisch, filmisch spel met weinig tekst en grote beelden. 

Bevinden we ons nu in een mausoleum, een existentiële wachtkamer of in de lobby van een verlaten hotel? Wordt onze wereld aangestuurd door duivels, die zich mateloos amuseren door ons geploeter aan te zien? Of bevinden we ons in een videogame bevolkt door non-player-characters die een beperkt repertoire van voorgeprogrammeerde zinnen en bewegingen bezitten? 

Wat gebeurt er als we door de scheuren van de realiteit heen kunnen kijken? Wat als die realiteit begint te haperen of te glitchen, zoals een platenspeler waarvan de naald vastloopt, en in een loop glijdt?

Indrukwekkend, unheimlich en visueel verrukkelijk theater waarin regisseur Stef Lernous en zijn ijzersterke cast (met o.a. Steve Geerts en Tania Van der Sanden) een prachtig vormgegeven onderwereld tevoorschijn toveren waarin vijf woelige zielen elkaar treffen met verontrustende en licht psychedelische gevolgen. Minder zou je toch ook niet van Abattoir Fermé verwachten?

“Ik heb het huis zelf ontworpen.
Het is gemaakt van Mars.
Ik heb grote rotsen laten importeren en die laten verzagen.
Het ziet er net uit als marmer.
Waarom ruimtereizen voor iets wat je evengoed op aarde vindt?
Het antwoord is simpel – omdat het kan.” 
- fragment uit Glitch

credits

tekst & regie Stef Lernous / spel Steve Geerts, Tine Van den Wyngaert, Kirsten Pieters, Chiel van Berkel & Tania Van der Sanden / muziek Kreng / scenografie Sven Van Kuijk / techniek Wim Bernaers & Thomas Vermaercke / i.s.m. kunstencentrum Nona / © Sofie Jaspers
abattoirferme.be