cultuurcentrum Hasselt

What remains (8+)

Zoë Demoustier / Ultima Vez
wo 15 feb 2023 - za 18 feb 2023
wo 15 feb 2023
-
za 18 feb 2023

In What Remains brengt Zoë Demoustier twee generaties samen op het podium: kinderen die aan het leven beginnen en oudere dansers die het leven achter zich laten. 

Rollen kunnen omkeren in het leven, maar beide krachtig in hun kwetsbaarheid. Een kind draagt zijn grootouder, een oudere danser vindt zijn kinderlijke vrijheid terug. Wie zorgt voor wie?

What Remains is een straffe en ontroerende voorstelling over beginnen en eindigen, over staan op het uiterste van een levenslijn, op het punt waar je als kind begint of waar je als oudere eindigt. Kortom: over de poëzie van het veranderen als mens, het maken van herinneringen en de angst om deze te verliezen.

Zoë Demoustier is performer en choreograaf. Ze werkte eerder voor kabinet k en maakte de voorstellingen Nesten (CCHA, 2019) en Wat was en wat nu (coproductie HET LAB) bij fABULEUS.

credits

choreografie Zoë Demoustier / dramaturgie Danielle van Vree / assistentie choreografie Oihana Azpillaga / muzikant-performer Misha Demoustier / muzikant-ontwerper Sebastiaan Wets / muzikant-drummer Klaas De Somer / geluid Willem Lenaerts / audio-opnames & interviews Yelena Schmitz / kostuums Annemie Boonen / camera & montage Michiel Venmans / coproductie HET LAB / © Tom Herbots & Klaartje Lambrechts 
ultimavez.com