cultuurcentrum Hasselt

DEEG

Tuning People / Feikes Huis
di 10 jan 2023 - 20.00 u - 21.10 u
di 10 jan 2023
20.00 u - 21.10 u
  • di 10 jan 2023
    20.00 u - 21.10 u
    concert- & theaterzaal

In een nagenoeg lege wereld staan twee mannen met een aantal objecten die niet veel meer zijn dan wat ze zijn: een emmer, een tak, een stoel, een tuinslang en meel. De mannen proberen van niets, iets te maken. Apocalyptische, futuristische, ritualistische, komische en prehistorische beelden ontstaan. DEEG laat de mens zien die zijn redding vindt in creativiteit om te overleven in de leegte.

DEEG is, na Kadrage, de nieuwe beeldende creatie van Peter Vandemeulebroecke (bekend van Noord Nederlands Toneel) en Jef Van gestel op het snijvlak tussen beeldende kunst, performance en fysiek theater. De voorstelling staat of valt niet bij één bepaalde interpretatie en daagt het publiek uit. Het is een caleidoscopische beeldenmachine over hoe de mens voortdurend zijn wereld probeert vorm te geven. 

Tuning People was meermaals in CCHA te gast met familievoorstellingen als ChitChat (CCHA, 2018) en Kapot (CCHA, 2022). Nu opnieuw, met een voorstelling voor volwassenen! Laat je verrassen door het bijzondere objecttheater dat Tuning People je voorschotelt. Dat doen ze hier in coproductie met het Amsterdamse Feikes Huis, bekend om zijn producties voor objectentheater.

***** Dit is gedurfd en inventief visueel theater. Waarbij de makers échte risico’s durfden te nemen. En dat levert hier grillige en spannende kunst op, met alle remmen los en alle sluizen van de verbeelding open.

- De Standaard

credits

concept, creatie & spel Peter Vandemeulebroecke & Jef Van gestel / regie Harm van Geel / spelcoaching Lars Brinkman / geluid Ruben Nachtergaele / licht Elisabeth Kaldeway / dramaturgie Pol Eggermont / in samenwerking met de Brakke Grond & c o r s o  / © Jef Van gestel
tuningpeople.be / feikeshuis.nl