cultuurcentrum Hasselt

residentie: 16-23 februari 2022

WIThWIT - De Grote zwarte Vogel (GZW)
wo 16 feb 2022 - wo 23 feb 2022
wo 16 feb 2022
-
wo 23 feb 2022
  • wo 16 feb 2022
    -
    wo 23 feb 2022
    HET LAB

projectomschrijving 
Voor alle kinderen 8+
De grote zwarte vogel is een verhaal dat nog verzonnen moet worden. Samen met de fantasie van de kinderen ontvouwt er zich een nieuwe vertelling, stukje bij beetje, fragment per fragment. Niemand kent het verhaal en toch is het er.  De grote zwarte vogel vliegt verder de leegte in. Heeft iemand hem al gezien? Vertel en vlieg je mee?

Door de fantasie van de kinderen aan te spreken, mee te nemen en te volgen, ontvouwt er zich een nieuw fragment. Zo komen er uit de eigen verwondering nieuwe personages, wonderlijke locaties, plotse wendingen en wonderbaarlijke fantasiewerelden voort. WITHWIT begeleidt deze vertellingen met spannende objecten, geluidskastjes en schaduwspel.

Het vertelproject bestaat uit de vertelling met improvisatie van het publiek, een beeldende workshop over het verhaal en een nagesprek.

In de laatste repetitiefase gaat WIThWIT het geheel samenbrengen en de verschillende omgevingen, objecten en personages een plaats geven in het grotere geheel. De tent wordt voor het eerst uitgetest en de schaduwbeelden krijgen een plaats. Ook de muziek zal op punt gezet worden.

Try-outs worden georganiseerd in scholen om de verschillende spelelementen in de voorstelling en het interactieve aspect tussen verteller en publiek verder uit te testen en bij te sturen. Daarnaast wordt de workshop en nagesprek verder vormgegeven en ook getoetst aan groepen kinderen. De voorstelling gaat in première tijdens Krokusfestival 2022.

Meer informatie over WIThWIT kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© WIThWIT
withwit.be/nl