cultuurcentrum Hasselt

Hidden scars

Jana Dekort
zo 26 sep 2021 - zo 28 nov 2021
zo 26 sep 2021
-
zo 28 nov 2021
  • zo 26 sep 2021
    -
    zo 28 nov 2021
    kleine exporuimte

Mensen en hun littekens. Dat was de idee. De aanleiding? Jana: “Mijn innerlijke schaamte voor mijn eigen littekens. Hoe vaak ze ook tegen me zeiden dat het niets uitmaakte, voelde ik toch de blikken van mensen branden in mijn huid telkens mijn littekens zichtbaar waren. Want hoe je het ook draait of keert: de wereld kan hard zijn. Het was dus niet zomaar een project. Het was een soort sterkte die ik even moest terugvinden. En die ik graag met anderen zou willen delen.” 

Jana Dekort ging op zoek naar mensen met fysieke en/of mentale littekens die voor haar lens hun verhaal wilden tonen. Al snel stroomde haar berichtenbox vol. Mensen vertelden over hun verdriet en hun schaamte, maar ook over hoe sterk ze nu in hun schoenen staan. Hoe ze veranderd zijn door hun verleden. Hoe ze kijken naar de toekomst. 

Zo ontstond uiteindelijk Hidden scars. Een fotoreeks over sterke en pure mensen. Mensen die hebben moeten vechten tot wie ze nu zijn. 

Jana Dekort studeerde aan de Kunsthumaniora in Hasselt, waarna ze verder fotografie studeerde aan de Karel de Grote Hogeschool in Antwerpen. Hidden scars is haar opmerkelijke afstudeerproject. 

opening zo 26 sep om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u

credits

© Jan Dekort 
janadekort.com