cultuurcentrum Hasselt

De schaal van het modernisme

SCALE
zo 26 sep 2021 - zo 28 nov 2021
zo 26 sep 2021
-
zo 28 nov 2021
  • zo 26 sep 2021
    -
    zo 28 nov 2021
    de straat

Scale, een onafhankelijk studentencollectief met een passie voor architectuur, organiseert als eerste tentoonstelling De schaal van het modernisme.  

Het verleden vormt het heden. Modernistische gebouwen worden vaak nog weggecijferd in het straatbeeld. Maar vanwege de grote invloed van de modernistische periode op steden en hedendaagse architectuur zet deze tentoonstelling ze extra in de verf. Er wordt een oproep gedaan voor aandacht en behoud van het culturele patrimonium. 

De tentoonstelling focust op het in kaart brengen van de modernistische architectuur in Hasselt. De expositie omvat een analyse van verschillende gebouwen zoals: CCHA, het oud administratief centrum van de Stad Hasselt, het huis Stynen…  

Het doel van de tentoonstelling is om deze gebouwen een prominente plaats te geven binnen de architectuurgeschiedenis. Daarnaast wil het collectief mensen bewust maken van de impact van architectuur op het stadsleven. Tenslotte proberen ze aan te tonen hoe we op een voorbeeldige manier met recent cultureel patrimonium kunnen omgaan. Dit aan de hand van schaalmodellen, fotografie, een wandeling en meer. 

Pauline Poelmans studeerde fotografie aan de LUCA School Of Arts in Genk. Ze legt zich vooral toe op de documentaire fotografie waarbij ze steeds met een oog voor detail en creativiteit te werk gaat. Visuele verhalen vertellen staat hierbij centraal. Op vraag van en in samenwerking met Scale ver-beeldt-ze haar kijk op deze gebouwen. 

opening zo 26 sep om 15 u, nadien di t/m zo van 13 tot 17 u

credits

concept Scale: Elvira Vanmuysen, Lynne Jansen, Catheline Roggen & An-Sofie Suffeleers / fotografie Pauline Poelmans / © Pauline Poelmans
scalecollective.be & paulinepoelmans.be