Nieuwjaarsconcert

Antwerp Symphony Orchestra o.l.v. Kerem Hasan & Hendrickje Van Kerkhove, sopraan
zo 9 jan 2022 11.00 u & 15.00 u
zo 9 jan 2022
11.00 u & 15.00 u

Tradities zijn er om gevierd te worden. Pas als ze onderbroken worden, weten en beseffen we wat we missen. Zoals 2021, enfin, iedereen kent het verhaal wel ondertussen.

Maar nu is het 2022! En dat is weer anders: nu vieren we het wel met muziek van o.a. Strauss en Italiaanse componisten, nu zetten we het wel in met vocaal vuurwerk! 

Onder leiding van het Britse toptalent Kerem Hasan - opgeleid door legendes als David Zinman en Bernard Haitink - zingt de Belgische topsopraan Hendrickje Van Kerckhove de mooiste Italiaanse aria’s. Met haar kristalheldere stem, innemende présence en meeslepende inlevingsvermogen, nodigt ze ons allen uit naar een beter en mooier jaar. 

Gecombineerd met de onmisbare elegantie van Strauss’ walsen en polka’s kijkt het hele CCHA-team ernaar uit om de komst van het nieuwe jaar samen met u allen op gepaste wijze te vieren! En dat doen we, want tradities zijn er om gevierd te worden, niet alleen met schitterende muziek maar ook met een glas wijn als toast op 2022!

Giuseppe Verdi Sinfonia uit I vespri siciliani & Ouverture uit La forza del destino
Vincenzo Bellini Eccomi in lieta vesta... o quante volte uit I Capuleti e i Montecchi
Johann Strauss Jr. Kaiserwalzer, opus 437; Auf der Jagd, opus 373; Frühlingsstimmen, opus 410 (versie voor sopraan); An der schönen blauen Donau, opus 314 & Radetzky Marsch, opus 228 
Gaetano Donizetti Quel guardo, il cavaliere... so anch'io... uit Don Pasquale & Ah tardai troppo… o luce di quest'anima uit Linda di Chamonix
Amilcare Ponchielli Danza delle ore uit La Gioconda

**** La distribution n’accuse aucune faiblesse: citons tout particulièrement le colorature lumineux et frais de Hendrickje Van Kerckhove.

resmusica.com

credits

dirigent Kerem Hasan / sopraan Hendrickje Van Kerckhove /  © Vincent Callot & Sven Lambin
antwerpsymphonyorchestra.be