cultuurcentrum Hasselt

Rigoletto

DESCHONECOMPANIE & Muziektheater Transparant
di 19 apr 2022 - 20:00 2022 - 21:35 2022
di 19 apr 2022
20:00 2022 - 21:35 2022
  • di 19 apr 2022
    20:00 2022 - 21:35 2022
    concert- & theaterzaal

Rigoletto, de hofnar van de koning, staat met een lijkzak in een bootje. In de zak zit niet degene die hij wilde laten vermoorden. In zijn verwarring probeert hij de gebeurtenissen te reconstrueren die tot dit noodlot hebben geleid. Twee zangers, twee acteurs en een pianist vertellen samen met hem de tragedie die begon als een komedie…

Rigoletto, een opera- en toneelbewerking van Victor Hugo’s Le roi s’amuse en Verdi’s daarop gebaseerde opera Rigoletto, is een voorstelling over de strijd tegen cynisme. 

DESCHONECOMPANIE brengt een mengvorm tussen toneel en opera, zoals ze dat eerder deden in de voorstellingen Don Juan, Cosi en Le nozze. Voor dit eerste deel van een nieuwe trilogie, kloppen ze aan bij Comp. Marius, je ongetwijfeld wel bekend van de voorstelling De Schpountz (CCHA, 2020), die voor een eigentijdse vertaling van Victor Hugo’s tekst zorgen. 

Het spel is in handen van o.a. Stefaan Degand (in 2017 nog in CCHA te zien als Hamlet van Abattoir Fermé) en Karlijn Sileghem (Katarakt, Thuis). De cast wordt verder aangevuld met jong, muzikaal talent die voor een streling van de oren zullen zorgen. Wij zijn alvast razend benieuwd!

credits

regie en liedteksten Tom Goossens / zang & spel Stefaan Degand, Karlijn Sileghem, Tom Goossens, Lars Corijn & Esther Kouwenhoven / vertaling en bewerking Waas Gramser en Kris Van Trier / tekst Victor Hugo / muziek Giuseppe Verdi / dramaturgie Lalina Goddard / piano & muzikale leiding Wouter Deltour / kostuums Marij De Brabandere / decorontwerp Johannes Vochten / lichtontwerp Luc Schaltin / productieleiding Laura Arens / coproductie Comp. Marius, Opéra Grand Avignon, CICT Athénéé Théâtre Louis-Jouvet & Perpodium / inleiding Lalina Goddard / © Olympe Tits
deschonecompanie.be & marius.be