Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld #3 - Zeewier & zilte planten

Sien Vanmaele
zo 6 feb 2022 14.00 u & 17.00 u
zo 6 feb 2022
14.00 u & 17.00 u

Ook last van klimaatangst? Geen reden tot paniek, maar tot eten! Dat is alleszins de boodschap die theatermaker Sien Vanmaele wil meegeven. Met de klimaatsverandering als belangrijkste drijfveer, begon ze namelijk aan de tiendelige reeks Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld, als aanloop naar een nieuwe zintuiglijke voorstelling over voeding (die bij ons te zien zal zijn in 2022, stay tuned!). 

Wollig groenwier, vederwier, borstelwier, blaasjeswier. Wetenschappers beweren dat zeewier dé voeding van de toekomst kan zijn. En ook zilte planten, zoals zeekraal, ijskruid en zeekool kunnen het voedseltekort misschien oplossen. Sien trekt op onderzoek tussen zee en land en laat je kennismaken met groenten en algen uit de zee. 

Stroop je mouwen maar op en trek je keukenschort aan, want samen met Sien ga je aan de slag! Bereid je voor op het smikkelen van zeemansboter en het filosoferen tijdens de wakame-cocktails. Uiteindelijk kom je volledig tot rust aan de hand van een eetbaar algenmasker. 

In haar voorstellingen combineert Sien Vanmaele theater met koken en eten. Zo zit ze op de grens tussen een kookles en een zintuiglijke performance. In deze tweede kookworkshop van het seizoen ga je op poëtische ontdekkingstocht in de wondere wereld van de microalgen!

credits

tekst & concept Sien Vanmaele / spel Sofie Joan Wouters / coaching Peter De Bie / in samenwerking met Kaap Oostende & Laika theater der zinnen / © Nana Vaneessen
sienvanmaele.be