Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld #3 - Zeewier & zilte planten

Sien Vanmaele
zo 6 feb 2022 14.00 u & 17.00 u
zo 6 feb 2022
14.00 u & 17.00 u

Onze website gebruikt diensten als Youtube en Vimeo voor video's en andere media. Om deze te kunnen zien, moet je toestemming geven tot het plaatsen van cookies. meer informatie…

Cookies zijn kleine bestanden die op je computer worden opgeslagen om je voorkeuren tijdens je bezoek te onthouden. Cookies slaan nooit je naam, adres, leeftijd of andere persoonsgegevens op. Alleen je voorkeuren en interesses aan de hand van je surfgedrag worden opgeslagen. 

Cookies zijn nodig om deze website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens het bestelproces van tickets. 

Maar cookies zijn ook nodig om je gebruikservaring op deze website te verrijken. Media van derde partijen, zoals bv. video's, gaan vaak gepaard met cookies. 

Ook houden we statistieken bij om deze site doorlopend te verbeteren. 

Tenslotte worden cookies ook gebruikt om onze marketingactiviteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk te maken.

CCHA-ookies - instellingen

Ook last van klimaatangst? Geen reden tot paniek, maar tot eten! Dat is alleszins de boodschap die theatermaker Sien Vanmaele wil meegeven. Met de klimaatsverandering als belangrijkste drijfveer, begon ze namelijk aan de tiendelige reeks Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld, als aanloop naar een nieuwe zintuiglijke voorstelling over voeding (die bij ons te zien zal zijn in 2022, stay tuned!). 

Wollig groenwier, vederwier, borstelwier, blaasjeswier. Wetenschappers beweren dat zeewier dé voeding van de toekomst kan zijn. En ook zilte planten, zoals zeekraal, ijskruid en zeekool kunnen het voedseltekort misschien oplossen. Sien trekt op onderzoek tussen zee en land en laat je kennismaken met groenten en algen uit de zee. 

Stroop je mouwen maar op en trek je keukenschort aan, want samen met Sien ga je aan de slag! Bereid je voor op het smikkelen van zeemansboter en het filosoferen tijdens de wakame-cocktails. Uiteindelijk kom je volledig tot rust aan de hand van een eetbaar algenmasker. 

In haar voorstellingen combineert Sien Vanmaele theater met koken en eten. Zo zit ze op de grens tussen een kookles en een zintuiglijke performance. In deze tweede kookworkshop van het seizoen ga je op poëtische ontdekkingstocht in de wondere wereld van de microalgen!

credits

tekst, concept & spel Sien Vanmaele / coaching Peter De Bie / in samenwerking met Kaap Oostende & Laika theater der zinnen / © Nana Vaneessen
sienvanmaele.be

CCHA-ookies

We maken gebruik van cookies en vergelijkbare technieken om je gebruikservaring te verbeteren, om het gebruik van deze website te analyseren, om content van derden (zoals bv. video’s) te kunnen afbeelden en voor verschillende andere toepassingen. Deze cookies worden ook geplaatst door derden. Door ‘akkoord’ te klikken, stem je hiermee in. Als je niet akkoord bent, kan je via de knop ‘Instellingen aanpassen’ je voorkeuren opgeven. meer informatie…

Cookies zijn kleine bestanden die op je computer worden opgeslagen om je voorkeuren tijdens je bezoek te onthouden. Cookies slaan nooit je naam, adres, leeftijd of andere persoonsgegevens op. Alleen je voorkeuren en interesses aan de hand van je surfgedrag worden opgeslagen. 

Cookies zijn nodig om deze website goed te laten functioneren. Zo wordt je winkelmandje onthouden tijdens het bestelproces van tickets. 

Maar cookies zijn ook nodig om je gebruikservaring op deze website te verrijken. Media van derde partijen, zoals bv. video's, gaan vaak gepaard met cookies. 

Ook houden we statistieken bij om deze site doorlopend te verbeteren. 

Tenslotte worden cookies ook gebruikt om onze marketingactiviteiten, zoals nieuwsbrieven en advertenties, zo efficiënt en persoonlijk mogelijk te maken.

CCHA-ookies - instellingen