Kookworkshop ter voorbereiding op het einde van de wereld #8 - Zero waste

Sien Vanmaele
zo 26 sep 2021 14.00 u & 17.00 u
zo 26 sep 2021
14.00 u & 17.00 u

Ook last van klimaatangst? Geen reden tot paniek, maar tot eten! Dat is alleszins de boodschap die theatermaker Sien Vanmaele wil meegeven. Met de klimaatsverandering als belangrijkste drijfveer, begon ze namelijk aan de tiendelige reeks Kookworkshops ter voorbereiding op het einde van de wereld, als aanloop naar een nieuwe zintuiglijke voorstelling over voeding (die bij ons te zien zal zijn in 2022, stay tuned!). 

Het thema voor deze kookworkshop is zero waste. Elk huishouden gooit jaarlijks zo’n 42 tot 61 kg voedsel weg. Sien onderzoekt hoe ze de voedselketens in haar eigen keuken kan rond maken en op die manier dus verspilling kan tegengaan. Ze experimenteert met koelkastindelingen, koken met restjes, bewaartechnieken, weekmenu’s én zelfs vegetarische konijnen! 

In haar voorstellingen combineert Sien Vanmaele theater met koken en eten. Ze zit zo op de grens tussen een kookles en een zintuiglijke performance. Ga mee op poëtische ontdekkingstocht in de wondere wereld van het (keuken)afval!

credits

tekst, concept & spel Sien Vanmaele / coaching Peter De Bie / in samenwerking met Kaap Oostende & Laika theater der zinnen / © Dieter Hoeven
sienvanmaele.be