Realtime

Dries Gijsels
do 17 mrt 2022 - 20.00 u
do 17 mrt 2022
20.00 u
  • do 17 mrt 2022
    20.00 u
    kleine theaterzaal
    Geweest

Hoelang duurt nu en waar gaat ‘nu’ heen als het voorbij is? Beleven we ooit nog lege tijd of worden we daarvoor te vaak afgeleid? Zouden we dankzij alle technologische vooruitgang niet juist meer tijd dan ooit moeten hebben? 

Een theatermaker probeert een voorstelling te maken over tijd, maar het verleden ligt al onbereikbaar ver achter hem en de toekomst wil maar niet beginnen. Terwijl het publiek ouder wordt, komt de première steeds dichterbij…

In deze lichtvoetige, slimme en poëtische voorstelling over tijd en liefde, prestatiedruk en onthaasting schept Dries Gijsels een even rusteloos als intrigerend universum van waarzegsters en ex-geliefden, van vertragingen en deadlines, van te veel koffie en te weinig slaap. In een race tegen de klok proberen de personages een nieuwe tijdzone te ontdekken, waar de aandacht niet versnipperd is en de tijd even kan uitrusten. 

Realtime werd geselecteerd voor het Theaterfestival 2020 in de categorie #nieuwjong, een selectie die er kwam in samenwerking met meer dan 40 programmatoren uit Vlaanderen en Brussel en die nieuw aanstormend talent in de kijker zet. Een nieuwe maker om te ontdekken dus! Daar neem je toch wel even de tijd voor?

**** Realtime legt bijzonder geestig de mechanismen van het theaterbedrijf bloot. (…) Heerlijk metatoneel dat je hoofd doet knetteren.

De Standaard, 19 februari 2020

credits

concept & regie Dries Gijsels / van & met Cédric Coomans, Eline Kuppens, Femke Stallaert & Greg Timmermans / dramaturgie Bart Capelle / kostuums Anne-Cathérine Kunz / regieassistentie Marie Pien / decor Bert Van Dijck / coproductie C-TAKT & Monty Kultuurfaktorij Antwerpen / © Wannes Cré 
c-takt.be