cultuurcentrum Hasselt

Il sorriso di Vivaldi

il Gardellino & Ruth Van Killegem, blokfluit
vr 16 okt 2020 - 20.00 u - 21.05 u
vr 16 okt 2020
20.00 u - 21.05 u
  • vr 16 okt 2020
    20.00 u - 21.05 u
    concert- & theaterzaal

Een avond om duimen en vingers af te likken. Italiaanse zonnestralen op het programma met virtuoze trekjes om de lachende mond. Een amalgaam van solo-instrumenten passeert de revue: hobo, viool, traverso, cello en… de blokfluit, jawel.

Het is gekend dat violist en componist Antonio Vivaldi zijn muziekcarrière begon in de beroemde San Marco van Venetië. Het is ook gekend dat 'de rode priester' viool- en muziekleraar was op een meisjesschool voor vondelingen. Daar componeerde hij soloconcerten voor de meest uiteenlopende instrumenten. In totaal componeerde hij meer dan 500 concerto’s. Onder de tientallen concerten voor blaasinstrumenten componeerde Vivaldi er ook een aantal voor blokfluit.

Vivaldi maakt het de solist allesbehalve makkelijk. Je moet van goede huize zijn om deze zeer virtuoze concerten zonder kleerscheuren te spelen. Vooral de snelle delen eisen een grote vaardigheid van de speler. Ruth Van Killegem is één van die virtuozen die dat met elan en verve zal uitvoeren.

We verzekeren je een heerlijke lach op het gezicht tijdens deze vrolijke avond.

Antonio Vivaldi Concerto in C voor sopranino, strijkers & basso continuo, RV 443; Concerto alla Madrigalesca voor viool solo, strijkers & basso continuo, RV 129; Concerto da camera voor traverso, hobo, viool, cello en basso continuo; Celloconcerto in la klein, RV 418
Giuseppe Brescianello Concerto in sol klein voor hobo & viool, strijkers & basso continuo
Georg Philipp Telemann Dubbelconcerto blokfluit & traverso, strijkers & basso continuo

programmaboekje

credits

blokfluit Ruth Van Killegem / traverso Jan De Winne / hobo Marcel Ponseele / viool  Joanna Huszcza, Ortwin & Michiyo Kondo / altviool Kaat De Cock / cello Ira Givol / contrabas Frank Coppieters / klavecimbel Guy Penson / © Alain Anselm
ilgardellino.be