cultuurcentrum Hasselt

Kier (4+)

Kim Karssen & Hendrik Kegels/hetpaleis
za 3 okt 2020 - 15.00 u - 15.50 u
za 3 okt 2020
15.00 u - 15.50 u
  • za 3 okt 2020
    15.00 u - 15.50 u
    CCHA - kleine theaterzaal

Waar alles waar is.
Waar alles wat kan, mogelijk is.
En waar alles wat niet mogelijk is, kan.
Wie weet zijn de sterren daar rozen of bloemen vloeibaar.
Of misschien is het gewoon iets blauws met roze vacht en grote ogen.

Wat is er spannender dan wat er achter de deur zit? Achter de muur? Achter de schutting? Waar je alleen maar een kier van kan zien? Wat is het? Wat kan het allemaal zijn? Duizenden mogelijkheden, neen, eindeloze, zelfs grenzeloze mogelijkheden bieden zich aan! 

Kim Karssen en Hendrik Kegels (eerder o.a. Theater Artemis en Het Laagland) studeerden aan de Toneelacademie Maastricht en tasten in hun eigen fantasierijke beeldtaal de grenzen van onze ver-beeld-ing af. Ze stellen de waarheid zo lang mogelijk uit om het onbekende onbekend te laten. Want in wat je nog niet kent, schuilen duizend en meer mogelijkheden in plaats van één waarheid.

Kier neemt je mee op een ruimtereis naar het rijk van de verbeelding. Een reis waar sterren, planeten en kometen je om de oren vliegen. Een reis waarbij de vraag ‘of het allemaal waar is’ overbodig wordt.

Een speelse uitdagende voorstelling voor allen die niet graag op de honger van hun fantasie blijven zitten!

"Karssen en Kegels hadden Kier twee jaar geleden gemaakt als afstudeerproject voor de performancerichting van Toneelacademie Maastricht. Hetpaleis heeft de twee toen geholpen in het kader van ‘de primeurs’, een traject dat jonge makers wil stimuleren en kansen bieden om voor jong publiek voorstellingen te maken. Dat project is nu verder ontwikkeld en uitgebouwd tot een volwaardige voorstelling, onder artistieke begeleiding van Benjamin Verdonck, een van de Vlaamse grootmeesters van het theater der dingen. Met hun drieën hebben ze hun ongebreidelde fantasie en grenzeloze associaties in een vorm kunnen gieten die spettert en knettert, die subtiel en ingetogen is, die slapstick en slowmotion met schwung combineert, die een enorm warm spelplezier uitstraalt." Tuur Devens op theaterkrant.nl, 17 september 2020

credits

concept & spel Kim Karssen & Hendrik Kegels / eindregie & artistieke begeleiding Benjamin Verdonck / met dank aan Thomas Claessens / © Illias Teirlinck
hetpaleis.be