cultuurcentrum Hasselt

artistiek dialoog op do 20-vr 21 feb 2020

THINK LOCAL CREATE GLOBAL - ARTISTIEK LABO #2
do 20 feb 2020 - vr 21 feb 2020
do 20 feb 2020
-
vr 21 feb 2020
  • do 20 feb 2020
    -
    vr 21 feb 2020
    HET LAB

Gedurende twee dagen gaan de kunstenaars van het Chileense gezelschap La Llave Maestra en drie Vlaamse makers voor jong publiek met elkaar in een verkennende artistieke dialoog. Bedoeling is wederzijds elkaar artistieke taal te verkennen in een context van intercontinentale culturele diversiteit. Geen productiedwang, geen output, wel een dieper artistieke verkenning.

Deelnemers zijn:
Yentl de Werdt studeerde af aan de Koninklijke Balletschool van Antwerpen en in 2006 van de hedendaagse dansschool P.A.R.T.S. onder leiding van Anne Teresa De Keersmaeker. Ze danste voor Anurekha Ghosh & Co in het Verenigd Koninkrijk, Rosa Mei/Co 13 in België/China, SiWic-Ensemble Zurich, Randi De Vlieghe (fABULEUS), Bassim Altayeb in Antwerpen, Birdwatching 4×4 door Benjamin Vandewalle en Akram Khan voor de openingsceremonie van de de Olympische Spelen in Londen.

Elke Van der Kelen werkt als fotografe, scenografe en als theatermaker, nadat ze afstudeerde aan de Toneelacademie Maastricht. Op het podium werkt ze zowel mee aan professionele producties (o.a. Needcompany) als dat ze met kinderen en jongeren aan de slag gaat. Ze gaat daarbij graag uit van de specifieke leefwereld van de kinderen.

Naomi Kerkhove studeerde multimediale vormgeving aan het KASK in Gent en ontwikkelt haar werk op het grensgebied tussen strip, film, textielontwerp en performance. Haar eerste voorstelling White out (2010) werd een volledig met de naaimachine gestikte, zwart-witte miniatuurwereld waarin mensen, huizen, bomen en straten door middel van draadjes tot leven worden gewekt. Met Valies breide Naomi een vervolg aan die zoektocht door het grensgebied van strip, ontwerp, muziek en film. Later was ze in binnen- en buitenland te zien met haar interactieve installatie Forest fruit. Naast deze voorstellingen is Naomi’s werk ook geregeld te zien in tentoonstellingen of vormt het de setting voor filmpjes en muziekvideo’s.

Meer informatie over THINK LOCAL CREATE GLOBAL - artistiek labo kan je hier lezen.