Soulsister

wo 8 jun 2022 - 20.00 u
wo 8 jun 2022
20.00 u
  • wo 8 jun 2022
    20.00 u
    concert- & theaterzaal
    Geweest

Chemie, magie: Jan Leyers en Paul Michiels hebben het samen altijd gehad. Muziekbroeders sinds ze in 1986 - nog half voor de grap - The Soul Sisters heetten. Leveranciers van magische songs, van het debuut You get to me via mijlpalen als Like a mountain en de wereldhit The way to your heart. Met de inmiddels klassieke albums Heat, Simple rule en Swinging like big dogs. Met de hits Through before we started, Facing love, Changes, Tell me what it takes en Locks and keys

Ook live bleven al die jaren de chemie en de magie intact. Met Jan als hart en brein en Paul als lichaam en ziel van de groep. Soul, pop, slimme rock: het duo kon het allemaal aan en deed het op talloze binnen- en buitenlandse podia vonken en vlammen. 

De ‘definitieve’ split in 1995 werd in de jaren erna gevolgd door eerst voorzichtige en daarna meer voldragen tijdelijke reünies; wat in 2016 bekroond werd met een altijd maar uitwaaierende 30 jaar Soulsister-tournee. Met twee uitverkochte passages langs CCHA trouwens! 

5 jaar later staan de heren er weer. Met volle overtuiging. Trots op wat ze samen hadden, hebben en zullen hebben. En met nieuw werk dat naast de hits - die ze zeker allemaal zullen spelen - zal staan. De concertreeks wordt in stijl ingezet met een Rewind-concert in de Ancienne Belgique n.a.v. 30 jaar Heat. Daarna komt de hitmachine helemaal op gang met een beperkte reeks concerten in uitgebreide bezetting, compleet met blazers, percussionist en algehele feest- en speelvreugde! 

Soulsister is terug, en hoe!

credits

zang & gitaar Paul Michiels & Jan Leyers /  band t.b.c.
soulsister.be