ma 7 okt 2019 - zo 15 dec 2019

WIThWIT - de TijdTemmer

residentie: 7-14 okt + 2-15 dec 2019
ma 7 okt 2019
  • ma 7 okt 2019 - zo 15 dec 2019
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
WIThWIT werd in 2014 opgericht door Erki De Vries en Freija Van Esbroeck, beiden bekend voor hun beeldend werk en hun scenografieën voor dans en theater. Hun woordeloze voorstellingen overstijgen taalbarrières en moedigen aan om de verwondering en de magie van het beeld te koesteren. Zo ontstaan poëtische werelden voor groot en klein waarin beeldende kunst en theater versmelten, denk aan Les soeurs (2016) en WunderKammer (2018).

projectomschrijving
WIThWIT staatbekend om een eigen beeldende taal in de voorstellingen. Dat wordt ook nu het geval. Een oude man toont een eigen universum dat hij zelf heeft gebouwd: een voertuig als een rijdend huis, een grote mechaniek waarin elk onderdeel tot leven kan komen. Een witte wand is een groot venster dat uitkijkt op voorbijkomende schaduwbeelden. Door te fietsen kust hij letterlijk een beeldenstroom wakker: een persoonlijk archief aan herinneringen waarin je ondergedompeld wordt.

In de residentie onderzoekt WItHWIT zowel het concept ,van pop(pen) en decor als later ook de montage van scènes. Kurt Vandendriessche, Erki De Vries, Freija Van Esbroeck gaan dan ook in dialoog met de muziek van Ruben Nachtergaele.

credits

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring