ma 5 aug 2019 - vr 16 aug 2019

Carli Gellings, Heleen Desmet, Sabien Van Moorter & Silke Verslype - THIS SIDE UP

residentie: 5-16 aug 2019
ma 5 aug 2019
-
vr 16 aug 2019
  • ma 5 aug 2019
    -
    vr 16 aug 2019
    HET LAB
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

biografie
Carli Gellings studeerde af aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten Tilburg in 2015. Maakte/speelde o.a. dUb van Karolien Verlinden/Tuning People/fABULEUS (Krokusfestival 2013), Wild van Anne Thuot/fABULEUS (Krokusfestival 2016), Choco of kaas? van LAP vzw, Lucky shots van Cie. WOEST, Monsieur Même van Max Last en Recoil van Talitha De Decker.
 

Heleen Desmet studeerde af aan LUCA DRAMA in 2016. Maakte/speelde o.a. pinnenmetenknippen van Max Last, Sneeuwlicht (jong werk TAZ2016), Wild van Anne Thuot/fABULEUS (Krokusfestival 2016) en Duizend dingen achter deuren van Max Last.
 

Sabien Van Moorter studeerde af aan KASK DRAMA in 2016. Maakte/speelde Nest van Het Wolk, Wild van Anne Thuot/fABULEUS (Krokusfestival 2016), Stof van Het Wolk en #1HOLLOW (jong werk TAZ2016).
 

Silke Verslype studeerde af aan Koninklijk Conservatorium Antwerpen Kleinkunst in 2012. Maakte/speelde Landloper van Compagnie Blauwhuis, If I am a hyena I am a lean and hungry one (Fringe festival), Genesis III van Thomas Ryckewaert.


projectomschrijving
Vier wezentjes leven in een doos. Een doos die nog nooit open is geweest. Alles loopt gesmeerd in hun wereldje tot de doos kapot scheurt, openvalt en de wezentjes plots geconfronteerd worden met een massa toeschouwers, het publiek. Ze worden voor het eerst gezien en willen duidelijk niet gezien worden. Er volgt een zenuwachtig spel van verstoppen en verdoezelen, van willen opgaan of verdwijnen in de achtergrond, al gaat het leven wel door. Hoe moeten zij nu verder? Wat gaat er allemaal gebeuren? Moeten ze de doos repareren, of leven ze voortaan verder met deze nieuwe realiteit?
 

THIS SIDE UP wordt een fysieke en beeldende voorstelling over het spel tussen verbergen en onthullen. Daarbij willen we spelen met de blik van de toeschouwer. Door bepaalde dingen aan die blik onttrekken, vallen andere dingen net heel erg op. Waar kijk je als toeschouwer naar? Waar ligt de focus? Wordt er een kijkrichting gesuggereerd? En ga je als publiek in op die ‘kijksuggestie’ of kijk je toch liever naar een ander punt?

Deze vier jonge maaksters werken aan de ontwikkeling van hun concept in HET LAB en komen later in het seizoen terug met hun afgewerkte voorstelling.

credits

© Laure-Anne Iserief

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring