cultuurcentrum Hasselt

residentie: 5-16 aug 2019

BATMAT/Carli Gellings, Heleen Desmet, Sabien Van Moorter & Silke Verslype - THIS SIDE UP (4+)
ma 5 aug 2019 - vr 16 aug 2019
ma 5 aug 2019
-
vr 16 aug 2019
  • ma 5 aug 2019
    -
    vr 16 aug 2019
    HET LAB

projectomschrijving
Vier wezentjes leven in een doos. Een doos die nog nooit open is geweest. Alles loopt gesmeerd in hun wereldje tot de doos kapot scheurt, openvalt en de wezentjes plots geconfronteerd worden met een massa toeschouwers, het publiek. Ze worden voor het eerst gezien en willen duidelijk niet gezien worden. Er volgt een zenuwachtig spel van verstoppen en verdoezelen, van willen opgaan of verdwijnen in de achtergrond, al gaat het leven wel door. Hoe moeten zij nu verder? Wat gaat er allemaal gebeuren? Moeten ze de doos repareren, of leven ze voortaan verder met deze nieuwe realiteit?

THIS SIDE UP wordt een fysieke en beeldende voorstelling over het spel tussen verbergen en onthullen. Daarbij willen we spelen met de blik van de toeschouwer. Door bepaalde dingen aan die blik onttrekken, vallen andere dingen net heel erg op. Waar kijk je als toeschouwer naar? Waar ligt de focus? Wordt er een kijkrichting gesuggereerd? En ga je als publiek in op die ‘kijksuggestie’ of kijk je toch liever naar een ander punt?

Deze vier jonge maaksters werken aan de ontwikkeling van hun concept in HET LAB en komen later in het seizoen terug met hun afgewerkte voorstelling.

Meer informatie over BATMAT kan je hier lezen.

onderdeel van

credits

© Laure-Anne Iserief
batmat.be