vr 31 jan 2020 - 13.30 u

Lola Bogaert/Monty Kultuurfaktory

Drie Griekse verhalen door drie vrouwen in (min of meer) drie kwartier
vr 31 jan 2020
13.30 u
  • vr 31 jan 2020
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Proloog
De Tantalus in Tien minuten.
De Odyssee: 24 verzen in 24 minuten.
De Oresteia in de Overige seconden.
Epiloog

Drie jonge vrouwen vertellen drie eeuwenoude verhalen opnieuw vanuit een vrouwelijk perspectief: wat gebeurt er als de vrouwen uit deze verhalen niet langer tevreden zijn met hun bijrol als onderdanige weefster of oorlogsbuit? Wat als ze niet langer machteloos toekijken hoe hun kinderen worden geofferd voor gunstige wind of van een muurtje worden gegooid? Wat als ze uit hun slachtofferrol kruipen en de actoren van hun eigen leven worden? Sterker nog: wat als de vrouwen het verloop van het stuk bepalen?

Onze huidige beschaving vindt zijn wortels in de oude Griekse samenleving, het feit dat in die samenleving alleen welvarende mannen een stem hadden negeren we vaak. In een race tegen de klok met oeroude verhalen wordt er afgeteld naar het nu. In deze trilogie valt het doek voor het mannelijk perspectief in het oud-Grieks repertoire.

de makers
Lola Bogaert studeerde in 2011 af als theaterdocent in Arnhem, daarna volgde ze de regieopleiding aan het RITCS. In 2018 maakte Lola Das Grosse Fressen, How to make a living en This is my letter to the world, that never wrote to me. Yinka Kuitenbropuwer studeerde aan KASK Gent (2014) en speelde bij o.a. tmg LAP.

theater / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

van & met Lola Bogaert, Sara Haeck & Yinka Kuitenbrouwer / coproductie C-TAKT & Het Huis Hasselt / met dank aan Theaterfestival Boulevard & De Kopergietery

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring