wo 29 apr 2020 - 10.30 u

BRONKS

Clash
wo 29 apr 2020
10.30 u
  • wo 29 apr 2020
    10.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sinds het begin der tijden is er een strijd tussen kop en lijf. Sinds onze geboorte is er een oorlog tussen geest en lichaam. Eerst wint het lijf, mag het alles bepalen. Eerst is alles simpel. Eerst doen, dan denken. Eerst plezier, dan spijt. Dan komt de kop, alles verknallen. Dan komt de kop met ingewikkelde dingen als geluk, liefde en kennis. Dan komt de kop met gedoe. Maar het lijf blijft overeind en bijt terug. Maar het lijf komt in opstand tegen het verstand. Met deze keer een ultieme daad, zich losrukken van de kop. Met een wereld in chaos. Een beetje zoals nu, maar erger. Niet vreselijk erg, maar onaangenamer. Niet onaangenamer, maar oncomfortabeler. Niet oncomfortabeler, maar vervelend.

Wij zijn ons brein, wordt vaak gezegd. Maar de slachtoffers van psychische problemen vallen bij bosjes, jong en oud. Wat zegt dat over ons brein, en over ons? Misschien is dat brein helemaal niet zo te vertrouwen! Om controle te krijgen over kop en lijf, dalen Joost Vandecasteele en Joris van den Brande af naar de diepste kronkels van hun hoofd. Hoe harder hun hersenen kraken, hoe meer ze hun lichaam in de strijd gooien.

de makers
BRONKS is één van de drie ‘grote’ jeugdtheaters van ons land, met een duidelijke voorkeur voor stevige teksten en sociale thema’s als insteek. Joost Vandecasteele won met zijn verhalenbundel Hoe de wereld perfect functioneert zonder mij de Vlaamse debuutprijs. Hij treedt op als comedian en studeerde theaterregie aan het RITCS. Joris Van den Brande kennen we van ARSENAAL/LAZARUS maar ook van heel wat rollen bij BRONKS, hetpaleis, Villanella, Kopergietery en Studio Orka.

theater / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst & spel Joost Vandecasteele & Joris Van den Brande
bronks.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring