do 3 okt 2019 - 13.30 u

Theater Tieret

Meneer Linh
do 3 okt 2019
13.30 u
  • do 3 okt 2019
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Daar staat Meneer Linh, achteraan op het dek van een boot. In zijn armen houdt hij een lichte koffer en een baby, nog lichter dan de koffer. Niemand weet dat hij Meneer Linh heet, want iedereen die dat wist is dood. In de koffer zitten een paar kleren, één foto en een linnen zakje met een handvol aarde. Aarde van zijn land dat hij nu steeds kleiner en kleiner ziet worden, tot het achter de horizon verdwijnt. En dan nog. Dan nog blijft hij staan en zoekt hij in de verte naar de verwoeste kusten van zijn land.

Theater Tieret bewerkte Het kleine meisje van meneer Linh, het meesterwerk van de Franse auteur Philippe Claudel, tot een heel eigen, bijtend actueel verhaal over vluchten en thuiskomen, over verlies en vriendschap. Vanuit een fascinatie voor dit wonderlijk verhaal, vanuit een oprechte bezorgdheid over het hier en nu, maar ook vanuit een onstuitbare hoop.

de makers
Theater Tieret werkt vanuit poppen, objecten en figuren aan een helder repertoire dat spitante, hedendaagse verhalen vermengt met herkenbare menselijke situaties. In het Vlaamse landschap hebben ze, naast beeldsmederij DEMAAN en Theater FroeFroe, een duidelijke eigen plek verworven.

theater - figurentheater / max. 200 / leerling € 8 / individueel € 8

credits

tekst Joost Van den Banden, vrij naar Het kleine meisje van Meneer Linh (Philippe Claudel) / spel Hans Van Cauwenberghe, Joost Van den Branden & Mohammed Tajaouart / poppen Patrick Maillard / in samenwerking met Vluchtelingondersteuning Sint-Niklaas / coproductie CC Sint-Niklaas / © Dany Wagemans
tieret.be

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring