di 24 mrt 2020 - 13.30 u

Hoge Fronten/Lieke Benders

Niet Wiet, wel Nel
di 24 mrt 2020
13.30 u
  • di 24 mrt 2020
    13.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Niet Wiet wel Nel gaat erover dat je elkaar soms wel leuk vindt en soms ook niet. Ook grote mensen vinden dat ingewikkeld. Om samen te zijn moet je elkaar begrijpen, maar dat is niet altijd even eenvoudig. Zo kan een klein probleem volledig uit de hand lopen. Je raakt verstrikt in zinnen, kan een woord niet vinden of bent veel te kort door de bocht. En plots kun je daar dan weer samen om lachen en gaat het weer. Eigenlijk zijn er maar weinig oorden nodig om dát te begrijpen.

Deze beeldende voorstelling is geïnspireerd op het gelijknamige boek dat Joke van Leeuwen. Het boek werd in 1993 bekroond met een Zilveren Griffel. In de theatervoorstelling wordt eveneens gebruik gemaakt van de woorden die je leert als je net leert lezen. Ze won een Zilveren Krekel voor ‘meest indrukwekkende podiumprestatie’.

de makers
De voorstelling is een reprise van de samenwerking tussen Hoge Fronten (Maastricht) en tmg LAP, het Hasseltse jeugdtheatergezelschap dat geleid werd door Inge Liefsoens. Beide gezelschappen, in een coproductie van ons platform P2, werkten toen samen aan een fantasierijke, beeldende theatertaal. Hoge Fronten kennen we ook van Niet vergeten, een beeldende voorstelling met ook een Joke Van Leeuwentekst op de hoofdtelefoon.

theater / max. 200 / leerling € 4 / individueel € 8

credits

concept & regie Lieke Benders / spel Inge Liefsoens, Hans Van Cauwenberghe, Eva Zwart & Gerrit Dragt / kostuums Jorine Van Beek / vormgeving Udi Thijjsens / lichtontwerp Roland De Jon / samenwerking met tmg LAP / coproductie P2 (CCHA & Theater aan het Vrijthof Maastricht) / © Saris & den Engelsman
hogefronten.nl


Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring