Thomas Vandenberghe - Daisuke Yokota - Sybren Vanoverberghe

zo 8 dec 2019
-
zo 2 feb 2020
  • zo 8 dec 2019 - zo 2 feb 2020
    fotogalerie
    vrije toegang
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Thomas Vandenberghe maakt kleine, intieme foto’s als een soort dagboek van zijn leven. Zijn werk behandelt zowel de psychologie van het beeld als de psychologie van relaties en wordt gedreven door verlangen, liefde en verlies. Door de behoefte om zich te verzoenen met wat eens was, maar misschien nog meer met wat had kunnen zijn - maar dat is het nooit en zal het nooit zijn. Herhaald, vervaagd of zelfs gescheurd, gekrast of gesneden, dragen zijn gelatine zilverdrukken het aangrijpende bewijs van een voortdurend proces van gevoelens en reacties, of misschien zelfs een conclusie bereikt.

In zijn geïmproviseerde donkere kamer experimenteert Daisuke Yokota met analoge technieken en chemische processen. Daar verenigt hij een traditionele Japanse fotografiestijl met zijn individuele benadering door het maakproces te manipuleren. Hij gebruikt een combinatie van digitale fotografie en traditionele film om opnamen te maken en opnieuw te maken. Door dit te doen voegt Yokota laag op laag aan zijn werk toe, waarbij elke laag nieuw potentieel biedt voor de volgende afbeelding, leidend tot vervreemde, mysterieuze en poëtische representaties van een ander soort wereld.

Sybren Vanoverberghes werk 2099 is beïnvloed door de geschriften van de Duitse schrijver W.G. Sebald, vooral in het combineren van historische plaatsen samen met beelden van (collectieve) herinnering. Terugkerende motieven in zijn werken zijn elementen uit de geschiedenis, de natuur, het menselijk erfgoed en de apocalyptische sfeer die vaak terugkomt in verschillende reeksen.

credits

© Thomas Vandenberghe - Milk & honey, Daisuke Yokota - Courtesy Stieglitz 19 & Sybren Vanoverberghe - Moving trees, 2099, 2019 / in samenwerking met Stieglitz 19, Antwerpen
opening expo: zo 8 dec 2019 om 15 u / introductie Gerhard Verfaillie, directeur CCHA
di t/m vr van 10 tot 17 u, za & zo van 13 tot 17 - gesloten op 24, 25, 26 & 31 dec 2019 & 1 jan 2020

thomasvandenberghe.be & sybrenvanoverberghe.com

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring