do 23 apr 2020 - 20.00 u

Gisela João

do 23 apr 2020
20.00 u
  • do 23 apr 2020
    20.00 u
    concertzaal
    geannuleerd
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Sinds haar tienerjaren is Gisela João verliefd op de fado en brengt ze die op een eigen, emotionele en erg verfrissende manier. Na haar studies verhuisde João van Porto naar de bakermat van de fado: de oude wijk Mouraria in Lissabon. Van daaruit bloeide haar internationale carrière op: van het underground circuit via de befaamde Club Lux van acteur John Malkovich over de grote fadohuizen tot de internationale podia.

“Amália Rodrigues was de grootste fadista van de 20ste eeuw. Ik weet en voel, met dezelfde overtuiging, dat Gisela João de grootste fadista is van de 21ste eeuw. Het is dezelfde schaal, dezelfde impact waarover we praten. Een wonder is gebeurd.”
Miguel Esteves Cardoso

Gisela João wordt al enkele jaren dé fadista van de 21ste eeuw genoemd en haar gelijknamige debuut uit 2013 is een mijlpaal in het genre. Onmiddellijk na de release stond ze wekenlang op nummer 1 in de Portugese hitlijsten, de start van haar klim naar het absolute sterrendom. Opvolger Nua uit 2015 bevestigde die status.

De voorbije jaren gaf ze stuk voor stuk indrukwekkende concerten in de belangrijkste zalen ter wereld (Lissabon, Kopenhagen, New York, Manchester, Rio de Janeiro, Londen... ). Wie er in 2017 bij was tijdens haar uitverkochte concert in CCHA kan dat alleen maar beamen. We zijn dan ook bijzonder verheugd dat ze opnieuw naar Hasselt komt.

onderdeel van
ABO6
ABO10

Van de festivals tot de Vogue. Gisela João maakt fado op sneakers en blaast het genre nieuw leven in. João heeft de fado het afgelopen jaar hip gemaakt. En dat deed ze niet door de weemoed modieus en eigentijds te zingen, maar door die tot op het bot te beleven.

De Standaard, 28 februari 2015

credits

zang Gisela João / Portugese gitaar Ricardo Parreira / gitaar Tiago Dionisio / bas Francisco Gaspar / © Isabel Saldanha & Carlos Guerreiro
gisela-joao.pt

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring