vr 17 jan 2020 - 20.00 u

Isbells

support: Eyemèr
vr 17 jan 2020
20.00 u
  • vr 17 jan 2020
    20.00 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Ergens in 2008 kwamen binnen de slaapkamermuren van Gaëtan Vandewoude de eerste songs van Isbells tot leven: sobere, breekbare folksongs uit de gewichtsklasse van Nick Drake en Bon Iver.

De honingzoete melancholie van debuutalbum Isbells (2009) en Stoalin (2012)
Kampeerde wekenlang in de ether. Het succes van singles As long as it takes, Reunite en Elation oversteeg niet alleen de landsgrenzen, ze schopten het zelfs tot de soundtrack van o.a. Grey’s anatomy. De concertzalen werden steeds groter en de band tourde in Europa en Azië.

Het derde album Billy (2015) verscheen in een moeilijk periode: in het hoofd van Vandewoude woedde een storm. Het gelimiteerde Exchanging thoughts (2017)
was dan ook een verdere zoektocht naar de essentie en de rust.

Op het net verschenen Sosei keert de herwonnen levensvreugde resoluut terug: Isbells klinkt warmer en rijker dan ooit en heeft zijn joie de vivre teruggevonden.

Support is Eyemèr, of de Gentse singer-songwriter Sarah Devreese. In 2014 haalde ze nog een finaleplaats in Humo’s Rock Rally, gevolgd door debuutplaat Temporarily colourblind. Zonet verscheen de nieuwe ep Good mourning to you, of: melancholische folk met een gitaar, een breekbare stem en een krachtig verhaal.

**** Het begin van een nieuw hoofdstuk.", "**** Een plaatje magie." & "**** Gracieus en knap!

De Standaard, 11 maart 2019; deberengieren.be, 1 maart 2019 & Humo, 26 februari 2019

credits

zang, gitaar & percussie Gaëtan Vandewoude / zang, gitaar & omnichord Gianni Marzo / gitaar, drums & percussie Christophe Vandewoude / zang & gitaar Chantal Acda / bas, gitaar, percussie & bugel Gerd Van Mulders / © Isabel Nabuurs & Fien De Vos
isbells.beCookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring