Noah Vanden Abeele + Poltrock

za 12 okt 2019 - 20.00 u
za 12 okt 2019
20.00 u
  • za 12 okt 2019
    20.00 u
    podium op podium concert- & theaterzaal
    Geweest

Met het succes van de ‘Spotify-pianogeneratie’ zit de piano ook in Vlaanderen in de lift. Jan Swerts en Wouter Dewit? Check! Next up? Poltrock en Noah Vanden Abeele! 

Noah Vanden Abeele
Noah Vanden Abeele ademt pianomuziek. Zijn fascinatie voor de piano begon op 4-jarige leeftijd toen hij de piano van zijn grootouders kreeg. Hij begon meteen te zoeken naar combinaties en kleuren om eigen stukjes te maken. Later studeerde hij piano aan de conservatoria van Brussel en Krakau en volgde hij jazzpiano bij Nathalie Loriers. 

Lange tijd begeleidde hij de danslessen bij P.A.R.T.S. Hij is ook de vaste pianist bij het Koninklijk Filmarchief ‘Cinematek’ in Brussel waar hij improviseerde op meer dan 300 stille films. 

Eind 2018 verscheen zijn debuut Universe, geïnspireerd door de grootsheid van de natuur. Met ambitieuze pianocomposities en strijkerspassages laat Vanden Abeele zien dat hij een fantasierijke pianist is. Te ontdekken!

Poltrock
David Poltrock is al vele jaren muzikant bij o.a. De Mens, Hooverphonic en Triggerfinger. Hij zat achter de knoppen als producer bij Arid, K’s Choice en Tom Helsen. Tijdens de MIA’s 2018 ontving hij de award voor Beste Muzikant. 

Geïnspireerd door twee piano’s en omringd door een indrukwekkende collectie analoge synths, samplers en strijkers schaafde Poltrock vijf jaar lang aan zijn eigen muziek. Mutes, Moods en Machines verschenen allemaal in 2018, netjes gespreid over een periode van 88 dagen, naar het aantal toetsen van de piano. 

Het resultaat? Instrumentale composities van intieme en minimale pianostukjes over donkere en sfeervolle ambient soundscapes tot energieke elektronische clubtracks. Of: A Winged Victory For The Sullen en Nils Frahm meet Tim Hecker en Jóhann Jóhannsson meet Can en Soulwax.

credits

Noah Vanden Abeele: piano Noah Vanden Abeele / ensemble n.t.b. / © Emilie Bonjé
Poltrock: piano & elektronica David Poltrock / © Julie Calbert

noahvandenabeele.compoltrock.be