cultuurcentrum Hasselt

En noir et blanc

Liebrecht Vanbeckevoort & Severin von Eckardstein, piano
zo 28 mrt 2021 - 20.00 u - 22.00 u
zo 28 mrt 2021
20.00 u - 22.00 u
  • zo 28 mrt 2021
    20.00 u - 22.00 u
    concert- & theaterzaal

Een pianoavond met twee vingervlugge en expressieve virtuozen. Een Vlaming en een Duitser. Twee vrienden,  vier handen, een programma om vingers en duimen af te likken. Beide toppianisten Vanbeckevoort en von Eckardstein wisten elk op hun beurt de jury van de Koningin Elisabethwedstrijd te overtuigen.

Samen met zijn Carnaval des animaux, behoort de Danse macabre van Saint-Saens tot de iconische stukken uit  het klassieke repertoire. Het werk getuigt van een bijzondere fantasie en vakmanschap. De Suite voor twee piano’s van Rachmaninov belooft olympische proporties aan te nemen!

Ook Scaramouche van Milhaud is een pakkend en populair werk, met rollende ritmes en diatonische  melodische lijnen. Het dartele karakter grijpt je vanaf het begin. Soms lijkt het of je een valse Parijse straatpiano hoort, dan word je weer meegezogen door de Braziliaanse sambaritmes en sprekende volksmuziek. Milhaud schreef het stuk voor twee piano’s voor de Wereldtentoonstelling van 1937 in Parijs.

Voeg daar de enige pianosonate aan toe die Mozart schreef voor twee piano’s en de overbekende melodie van de Notenkrakerssuite van Tsjaikovski en je hebt een grandioze afsluiting van Piano day(s) 2020!

Wolfgang Amadeus Mozart Sonate voor twee piano’s in D, KV 448
Pjotr Iljitsj Tsjajkovski selectie uit Notenkrakerssuite (arr. Nicolas Economou)
Camille Saint-Saens Danse macabre, op. 40
Sergei Rachmaninov Suite nr. 2 voor twee piano’s, opus 17
Darius Milhaud Scaramouche, op. 165b

credits

piano Liebrecht Vanbeckevoort & Severin von Eckardstein / inleiding Riet Jaeken / © Yoshie Kuwayama
liebrechtvanbeckevoort.be & severin-eckardstein.de