cultuurcentrum Hasselt

Softies (6+)

fABULEUS
zo 19 jan 2020 - 15:00
zo 19 jan 2020
15:00
  • zo 19 jan 2020
    15:00
    CCHA - kleine theaterzaal

Zacht is het nieuwe stoer!

Softies is een virtuoze dans- en circusvoorstelling waarin alles draait om kwetsbaar durven zijn.

Drie acrobaten nemen het tegen elkaar op in een fysiek spel: het ene moment ruw en spectaculair, het volgende vloeiend en teder. Ze vechten, springen, duiken en vangen elkaar op. Samen zoeken ze het gevaar op, maar tegelijk komen ze ook gevaarlijk dicht bij elkaar.

Softies doorbreekt de clichés over wat stoer is en wat flauw, over hoe meisjes en jongens zich gedragen, over hoe circus of dans er uit zou moeten zien.

Hanna Mampuys is fysiek performer, acrobate en circusmaker. Ze richtte in 2013 het circuscollectief Deux Sans Trois op waarmee ze enkele jaren tourde in binnenen buitenland met de voorstelling TYPO. Hanna danst ook bij Cie Woest en werkt als coach en jurylid voor de Rotterdamse circusopleiding Codarts.

fABULEUS maakt onder andere dans-producties voor een jong publiek. Denk
maar aan Blauwe storm, Kijk ver genoeg achterom en je kijkt weer naar voor
(P2-coproductie), ZOO doen ze de dingen, Slow sports kids en Popcorn. Door de spannende ontwikkelingen in het hedendaagse circus groeide de voorbije jaren de nieuwsgierigheid om ook binnen die context nieuw werk te produceren. Et voilà.

credits

creatie Hanna Mampuys / spel drie performers / dramaturgie Marie Peeters / artistiek advies Randi De Vlieghe & Toon Van Gramberen / coproductie STUK Leuven / © Toon Van Gramberen
fabuleus.be