vr 10 jan 2020 - 19.30 u

Toneelschap Beumer & Drost

Reis om de wereld in 80 dagen (8+)
vr 10 jan 2020
19.30 u
  • vr 10 jan 2020
    19.30 u
    kleine theaterzaal
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Zeer vrijelijk naar Jules Verne.

Met treinen, koetsen, boten, een olifant en een ijszeiler in korte tijd de wereld rond. In 1873 schreef Jules Verne het avonturenverhaal De reis om de wereld in 80 dagen. Een ongelooflijke, en zeker in die tijd, bijna niet te volbrengen reis. 

Zijn verhaal speelt een belangrijke rol in het leven van de personages in deze splinternieuwe en filmische theatervoorstelling van Beumer & Drost. Op een plek 'elders' werken schilders in het diepste geheim aan 'Het Grote Plan' en repareren keer op keer een oneindige muur. De voorstdurend door het boek opgeroepen herinneringen aan hun verleden worden steeds levendiger en de heimwee slaat genadeloos toe. Het lijkt onmogelijk om naar huis terug te keren; net als in het boek zou dit een ongelooflijke en bijna niet te volbrengen reis voor hen betekenen. Een reis waarop zelfs Jules Verne jaloers zou zijn.

Beumer & Drost staan al jaren garant voor originele producties. Vaak wordt gewerkt met filmbeelden en speelt het gezelschap met de wereld op het podium enerzijds en die op film anderzijds. Personages stappen van de bühne in het filmbeeld en vice versa. Dit fijne mengsel brachten ze ook al vaak tot in Hasselt, denk aan Legends, Dick Bos, Eric of het kleine insectenboek, IJzersterk, enz…
 
Reis om de wereld in 80 dagen is een verrassende filmische theatervoorstelling voor de hele familie!

onderdeel van
familieABO

**** Een zeer actuele draai, of meerdere, aan een klassiek boek. Het thema? Dat bepaalt de bezoeker zelf.

theaterkrant.nl

credits

concept & spel Peter Drost & Paul R. Kooij / regie Michael Helmerhorst / © Studio Veen
beumerendrost.nl

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring