za 14 nov 2020 - 14.00 u

Tussen 2 lijnen #10 - Erwin Mortier

De onbevlekte
za 14 nov 2020
14.00 u
  • za 14 nov 2020
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

In het voorjaar verschijnt De onbevlekte, het langverwachte vervolg op Erwin Mortiers bekroonde debuutroman Marcel. Met veel plezier verwelkomen we hem dan ook als afsluiter van dit boeiende en succesvolle Tussen 2 lijnen-seizoen.

De onbevlekte, het vervolg op Marcel
In De onbevlekte keert Marcel terug naar huis, in een laatste poging het verzwegen verleden te doorbreken en uit te vinden waarom hij de naam draagt van zijn aan het oostfront gestorven grootoom. Mortiers vervolg op zijn veelgeprezen en prijswinnende debuut is andermaal een donker familieverhaal, waarin de Vlaamse klei nietsontziend wordt omgewoeld om het duistere verleden aan het licht te brengen. Dit doet Mortier op weergaloze wijze, in zijn verfijnde, suggestieve stijl, waarin geen woord, geen letter, geen komma op de verkeerde plek staat en het wemelt van de trefzekere beelden. Met deze langverwachte, nieuwe roman over de complexiteit van liefhebben bevestigt Erwin Mortier eens te meer tot de absolute topklasse van de Nederlandstalige literatuur te behoren.

Erwin Mortier
Erwin Mortier (°1965) studeerde kunstgeschiedenis in Gent en behaalde het diploma van psychiatrisch verpleegkundige. Van 1991 tot 1999 was hij als wetenschappelijk medewerker verbonden aan het Museum Dr. Guislain. In 1999 debuteerde hij met Marcel. Het boek werd bekroond met de Gerard Walschap-prijs, de Van der Hoogtprijs en het Gouden Ezelsoor, én werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en de longlist van De Gouden Uil. Een jaar na verschijning waren 40.000 exemplaren verkocht, vertalingen verschenen in het Engels, Duits, Frans en Bulgaars.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Stephan Vanfleteren


 

Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring