cultuurcentrum Hasselt

Nordic reading

Uitgelezen Hasselt
do 24 okt 2019 - 20:00
do 24 okt 2019
20:00
  • do 24 okt 2019
    20:00
    Smaaksalon

Tijdens deze editie van Nordic night(s) focussen we ons op de kracht en uitstraling van de Scandinavische literatuur.

Fien Sabbe modereert naar goede gewoonte. Het welbekende panel met journaliste Anna Luyten en Jos Geysels wordt verder aangevuld met Annemie van Winckel, gewezen netmanager van Radio 1 en Radio 2, en gepassioneerd door de Zweedse taal en literatuur.

Ook de jonge theatermaakster Alexia Leysen leest de drie Scandinavische boeken voor deze Nordic night(s). Je kent haar als telg uit de bekende Leysen-familie (vader Thomas en grootvader André) en als boegbeeld van Dagen zonder vlees. Samen met actrice Greet Jacobs richtte ze het gezelschap BRUT op, en maakte ze de theatervoorstelling KNAUS (ook te zien tijdens deze Nordic night(s)!).

De boeken op tafel zijn: Hars van Ane Riel (DK), Karateslag van Dorthe Nors (DK) en Deze dag, een leven van Jens Andersen of de biografie van Astrid Lindgren (SE).

Intiem, uitgepuurd, en bezwerend: geen toeval dat Noord-IJsland het decor en de inspiratie vormde voor Tom Soetaert. In het klanklandschap van OUTER is het heerlijk wandelen. En verdwalen. Op zaterdag 26 oktober speelt OUTER in volledige bezetting ook een (gratis) concert in het festivalcentrum.

credits

productie Vooruit Gent / in samenwerking met de Dienst Cultuur, Smaaksalon, De Morgen & De Tijd Hervonden / © Sara Maroye