za 12 okt 2019 - 14.00 u

Tussen 2 lijnen #2 - Niña Weijers

Kamers, antikamers
za 12 okt 2019
14.00 u
  • za 12 okt 2019
    14.00 u
    Bibliotheek Hasselt Limburg - Dusart
  • Prijzen exclusief € 2 servicekosten per bestelling (voor tickets vanaf 8 euro, n.v.t. op gratis activiteiten en inschrijvingen schoolvoorstellingen). Meer weten over de servicekosten bij bestelling? Klik hier.

Verzonnen, herinnerd of mogelijk?
De Nederlandse schrijfster Niña Weijers ken je waarschijnlijk van haar alom geprezen debuutroman De consequenties uit 2014. Goed nieuws voor de fans, want in juni verscheen haar tweede roman Kamers, antikamers. De premisse klinkt alvast veelbelovend: Niña verkent de poreuze grenzen tussen het herinnerde, het verzonnen en het mogelijke. Ze beschrijft in wonderlijke bewoordingen de manieren waarop heden en verleden steeds de chronologie verstoren, en “de weigering van het leven zich te laten omvormen tot een verhaal.” Of, nog mooier: “de manier waarop mensen elkaar vinden en verliezen.”

interview door Sofie Gielis
Sofie Gielis zal Niña Weijers interviewen. Zij staat bekend als boeken- en literatuurcriticus voor De Standaard en is redactielid van het literair tijdschrift DW B. Bovendien leidt ze de artistieke onderzoeksgroep FRAME en doceert ze aan PXL-MAD School of Arts. 

TIP: (her)lees haar debuut De consequenties
De consequenties werd genomineerd voor de Libris Literatuurprijs 2015 en is bekroond met onder meer de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2015.

onderdeel van
Tussen 2 lijnen

credits

i.s.m. Boekhandel Grim & Bibliotheek Hasselt Limburg / © Annaleen Louwes
Cookies
Door verder te surfen op deze website aanvaard je het gebruik van cookies die voor een aangename navigatie en een gepersonaliseerd aanbod aan content en diensten zorgen.
lees hier onze privacyverklaring